Sangere risikerer kæmpebøde for skattesnyd

Tre af medlemmerne i det britiske boyband Take That er blevet dømt for skattesnyd. De risikerer at skulle betale 20 millioner pund tilbage.

Det populære boyband Take That har tjent adskillige millioner kroner på deres musik. Men tre af bandets medlemmer har ikke betalt nok penge i skat.

Og det er ikke småpenge, musikerne har skjult for skattefar. Faktisk drejer det sig om helt op imod 63 millioner pund, hvilket svarer til knap 600 millioner danske kroner.

Det skriver The Times of London.

Take That-medlemmerne Gary Barlow, Howard Donald og Mark Owen har sammen med bandets manager Jonathan Wilde brugt et firma ved navn Icebreaker Management til at snyde systemet.

- Icebreaker er, og det vidste alle de indblandede, en ordning lavet til at undlade at betale skat, siger dommer Colin Bishopp, som er ekspert i skattesager.

Det er dog uklart, hvorvidt medlemmerne af boybandet var klar over, at de bidrog for lidt til statskassen. Bandets juridiske rådgivere fortalte dem nemlig, at Icebreaker og de dertilhørende partnerselskaber førte lovlig forretning og ikke var designet som en måde at undgå at betale skat på.

Musikerne fra Take That er langt fra de eneste, der har postet penge i  Icebreaker Management. Faktisk har omkring 1000 investorer angiveligt brugt i alt 480 millioner pund på projektet.

De involverede kan ifølge The Times of London blive tvunget til at betale omkring 20 millioner pund tilbage.

Newspaq

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst