Udland

Sangeren Lou Reed er død

Der er ikke offentliggjort oplysninger om dødsårsagen, men Reed fik i maj foretaget en levertransplantation.

Sangeren Lou Reed er død

Lou Reed, der var en stærkt indflydelsesrig sangskriver og guitarist igennem næsten 50 år, døde søndag, skriver musikmagasinet Rolling Stone på dets hjemmeside.

- Det er desværre sandt, bekræfter Reeds literære agent, Andrew Wylie, til The New York Times, som tilføjer, at Reed døde på Long Island.

Lou Reed blev 71 år.

- Han var så stor en kunstner, som det er muligt at være, siger Wylie, som mener, at dødsårsagen skyldtes en leversygdom.

- Han døde fredeligt med sine nærmeste ved sin side, siger lægen Charles Miller, som foretog en levertransplantation i maj i år.

Reed var i Ohio tidligere i denne uge for at blive behandlet i Cleveland, hvor han var blevet opereret.

På online medier er Reeds minde blevet hyldet, siden hans død blev offentliggjort søndag.

Lou Reeds kone, Lauri Anderson, erklærede rocklegenden for døende tidligere i år på grund af en leversygdom.

Men den tidligere frontfigur i Velvet Underground erklærede efter levertransplantation, at han var "en triumf for moderne medicin, fysik og kemi".

Reed, der indspillede plader så godt som uafbrudt siden 1965, boede hele sit liv i New York City, hvor han blandt andet var optaget af seksuelle minoriteter og narkomani i storbyens avantgardemiljøer.

Popkunstneren Andy Warhol havde afgørende betydning for den første del af Reeds karriere med The Velvet Underground.

The Velvet Underground udgav i 1967 debutalbummet The Velvet Underground & Nico. Det vakte ikke umiddelbart særlig opsigt, men albummet har opnået status som et af de mest skelsættende og indflydelsesrige album i rockhistorien.

Lou Reed, der blev født i Brooklyn i 1942, gik efter Velvet Underground videre med sin karriere og udgav i 1972 albummet Transformer med sange som "Walk on the wild side", "Perfect day" og "Satellite of love", produceret af David Bowie.

I 2011 udgav Reed albummet "Lulu" med Metallica.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.