Sangerinde afslører alvorlig sygdomsdiagnose

Avril Lavigne har de seneste fem måneder været sengeliggende, efter en alvorlig borrelia-infektion har svækket hele hendes krop.

"Vær søde at tage mig med i jeres bønner."

Sådan lød den triste besked fra Avril Lavigne tilbage i december, hvor sangerinden afslørede, at hun led af en alvorlig sygdom, men uden at fortælle nærmere om diagnosen.

Siden har rygterne floreret, men nu fortæller den 30-årige canadier selv i et nyt interview med magasinet People, at det var den frygtede sygdomsinfektion borrelia, som har holdt "I'm With You"-sangerinden sengeliggende de seneste fem måneder.

- Jeg følte, at jeg ikke kunne trække vejret, tale eller bevæge mig. Jeg troede virkelig, at jeg skulle dø, erkender Lavigne i interviewet.

Sangerinden mener, at hun blev bidt af en skovflåt sidste forår, men lægerne kunne i starten ikke finde ud af, hvad hun fejlede trods sløvhed og drænende energimangel.

- Mine venner spurgte mig hele tiden, hvad der var galt. Jeg kunne ikke spise og ville bare ligge i min seng, forklarer sangerinden.

Sygdommen bliver på dansk kaldt for "flåtbåren hjernebetændelse," og den kan i værste tilfælde forårsage varige lammelser i kroppen.

- Jeg havde ingen idé om, hvad sådan en bid kunne forårsage. Jeg kunne slet ikke gå i bad, for jeg kunne slet ikke stå oprejst. Jeg følte, at alt liv var suget ud af mig, lyder det fra Lavigne, der nu endelig er erklæret 80 procent rask.

Sangerinden valgte at lukke helt ned fra resten af omverdenen for at restituere i sit hjem, hvor hendes mor og hendes mand, Nickelback-sangeren Chad Kroeger, tog sig af Lavigne og hendes helt basale behov. 

Og det har givet sangerinden et helt nyt perspektiv, som hun vil leve efter resten af livet.

- Det var et wake-up-call. Jeg vil bare nyde livet fra nu af, fastslår Lavigne, der snart har ny musik på vej efter den lange, drænende sygdomsperiode.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden