Sangerinde bøjer sig for boykot-pres

Aktivister har brugt Lauryn Hills eget megahit "Killing Me Softly" for at få sangerinden til at aflyse sin koncert i Israel.

Den amerikanske sangerinde Lauryn Hill er ligesom den danske sangerinde MØ endt midt i Israel-Palæstina-konflikten, og derfor har Hill set sig nødsaget til at aflyse sin koncert torsdag den 7. maj i Tel Aviv efter massivt pres på de sociale medier.

Aktivister har nemlig indgående forsøgt at få den 39-årige tidligere "Fugees"-sangerinde til at trække stikket på sin egen koncert i ordets bogstaveligste forstand, efter israelerne har besat dele af palæstinensernes områder.

- Jeg ville virkelig gerne bringe vores liveoptræden til denne del af verden, men jeg ønsker også at støtte retfærdighed og fred, skriver sangerinden på sin officielle Facebook-side og uddyber:

- Det er meget vigtigt for mig, at min tilstedeværelse eller mit budskab ikke bliver misforstået eller bliver en kilde til fremmedgørelse af mine israelske eller palæstinensiske fans, understreger Hill.

Aktivisterne har brugt Hills megahit "Killing Me Softly" som citat til at beskrive israelernes politik i kampagnen mod sangerindens koncert, og nu undersøger Hill, hvad hun kan gøre for at gennemføre sin koncert på et senere tidspunkt.

Også den danske supersangerinde MØ har fået skarp kritik fra protestgrupper for sin kommende koncert fredag den 8. maj i Tel Aviv - dagen efter Lauryn Hills nu aflyste koncert.

- At jeg spiller en koncert i Israel betyder ikke, at jeg lukker øjnene for virkeligheden. Jeg spiller i Tel Aviv den 8. maj, fordi jeg mener, at dialog er vejen frem, skrev den 26-årige odenseaner i et længere indlæg på Facebook i marts og tilføjede, at overskuddet fra koncerten doneres til Heartbeat FM, som er en israelsk-palæstinensisk sammenslutning af unge kunstnere, der gennem musikken samarbejder for at styrke dialog.

Senest Lauryn Hill optrådte i Danmark var i 2014, hvor hun spillede i Store Vega.

Læs hele Hills indlæg her: https://www.facebook.com/mslaurynhill?fref=nf

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.