Sangerinden over dem alle

Storladent drama om fransk operasangerinde

Marianne D. Cornett
Her er komponisten Svend E. Nielsen, mens han arbejdede med musikken til sidste års egnsspil ”Kongen, hyrden - og Sct. Laurentii tårer” på Klitgården. Foto: Mads-Peter Neumann.
Musik 1. maj 2014 11:06

Skagen Musik - og Teaterforening har - i samarbejde med Folkeuniversitetet i Skagen - arrangeret en museums - og operarejse.

Historien om Tosca er fortællingen om en feterede sangerinde i Rom i starten af 1800-tallet. Det var en tid, hvor opulent livsførelse trivedes side om side med pietetisk forsagelse.

Tosca var en kvinde, der fik mænd til at elske sig ubetinget og samme mænd til at hade sig lige så ubetinget, når hun gjorde det forbi.

Hun sang, så hjerterne græd af glæde, og øjnene stod fulde af tårer - og hun blev en tragediennen, hvis liv endte på hjerteskærende vis i Tiberens dunkle vande

Tosca er en figur, der er skabt af den franske boulevardforfatter Victorien Sardou i 1887. Hans meget sentimentale historie blev skrevet til det 19. århundredes store tragedienne - sangerinden Sarah Bernhardt. Skuespillet dannede grundlaget for den italienske operakomponist Puccinis succes-opera.

Hør hele historien om Tosca i Skagen Bio i Kulturhus Kappelborg torsdag 1. maj kl. 16.30.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...