Brønderslev

Sangglæde ind med modermælken

Jazz-sangerinden Veronica Mortensen optræder i Brønderslev

Veronica Mortensen kommer til Brønderslev. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Veronica Mortensen kommer til Brønderslev. Arkivfoto: Jørgen Kirk

BRØNDERSLEV:Jazz9700 kan fredag 25. september præsentere én af de bedste sangerinder, når Veronica Mortensen Quintet indtager scenen.

- Veronica Mortensen er altid spændende og altid medrivende på scenen, og tillige er hun en begavet sangskriver, fortæller formand for Jazz9700, Niels Persson. Hun er stilsikker med stort musikalsk overblik.

- Fem album i eget navn er det blevet til for Veronica Mortensen. På alle album går trompeten igen. Det er et instrument hun holder meget af.

Veronica Mortensen er født i Aarhus, og hun er datter af sangerne Titika og Allan Mortensen. Faktisk voksede hun op hos sin græskfødte mor og efter at have boet i København og tre år i Stockholm, flyttede de til Athen, da Veronica var 12 år.

Veronica Mortensen gik i græsk skole og koncentrerede sig mest om at mestre sproget, kulturen og de nye omgivelser.

Efter gymnasiet og et år som sekretær i et græsk importfirma, valget hun som 20-årig at flytte tilbage til Danmark på egen hånd. Lysten til at synge var begyndt at melde sig, og da Veronica vendte tilbage til sin fødeby Aarhus, kom hun hurtigt ind i musikmiljøet. Efter at have sunget i forskellige bands i nogle år, søgte hun ind på Musikkonservatoriet på den - dengang nye - rytmiske linje. Hun kom ind ved første forsøg, og her åbnede sig nye døre og muligheder.

Parallelt med sine studier valgte hun at synge så meget som muligt i forskellige professionelle sammenhænge. Udover at spille i tre orkestre, sang hun i kor i studiet, spillede musical på Aarhus Teater, deltog i Melodi Grand Prix i 1995, var på turné som kor for Thomas Helmig og indspillede cd.

I 2003 kom hendes debutalbum ”Pieces In A Puzzle” og i 2007 fulgte en andet album ”Happiness Is Not Included”. Det tredje albun var ”I’m The Girl”, der udkom i 2010. Siden er det blevet til yderligere to album.

Niels Persson fortæller, at musikken primært bliver fra albummet ”Catching Waves”, suppleret med numre fra forrige udgivelser, samt et par smagsprøver fra det seneste album, som er rene jazz-standards.

Sammensætningen er Veronica Mortensen (vokal), Jesper Riis (trompet), Mads Bærentzen (piano), Kristor Brødsgaard (bas) samt Janus Templeton (drums).

Billetter kan allerede nu købes på Jazz9700’s hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.