Udland

Sarkozy undersøges i sag om parfume-millionær

Frankrigs eks-præsident Nicolas Sarkozy anklages for at have udnyttet landets rigeste kvinde.

Sarkozy undersøges i sag om parfume-millionær

Politiet i Frankrig har nu indledt en formel undersøgelse af Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy, der mistænkes for at have modtaget ulovlig partistøtte fra den 90-årige L'Oréal-arving, Liliane Bettencourt.

Sarkozy har gentagne gange benægtet at have modtaget bidrag til sin valgkamp i 2007 fra Bettencourt, der som arving til det store kosmetikfirma anses for at være Frankrigs rigeste kvinde.

Den offentlige anklagers beslutning om at sigte Sarkozy vil omgående blive anket, siger den tidligere toppolitikers advokat.

Sarkozy tabte i foråret 2012 slaget om præsidentposten til socialisten François Hollande, men antydede for nylig, at han overvejer at vende tilbage til toppolitik.

Sarkozy sigtes for at "have udnyttet en sårbar person", hedder det i meddelelsen fra anklagemyndigheden i Bordeaux efter en høring torsdag med deltagelse af Sarkozy samt flere af Liliane Bettencourts medarbejdere.

Det er ikke første gang, at Sarkozy er viklet ind i sagen. I november sidste år blev han udspurgt af dommere, men de valgte ikke at indlede en formel efterforskning.

Sagen om ulovlig partistøtte kom første gang op til overfladen i 2010. En kvinde, som arbejdede som bogfører for den mentalt syge Liliane Bettencourt, hævdede, at et stort træk på en af millionøsens konti var øremærket Sarkozys valgkampagne.

Bettencourt har siden 2006 lidt af demens. Hun blev i 2011 sat under formynderskab af sin familie.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.