Sarte studier på Skagens Museum

Skagens Museum åbnede fredag udstillingen ”Med Let Haand”

P.S. Krøyer – To småpiger ved stranden. 1898. Tilhører Skagens Museum.

P.S. Krøyer – To småpiger ved stranden. 1898. Tilhører Skagens Museum.

SKAGEN:Fredag 1. februar åbnede udstillingen, hvor der vises mere skrøbelige arbejder, der paradoksalt nok ikke er velegnede til udstilling, da de er meget følsomme overfor lys, og derfor normalt lever en tilværelse gemt sikkert og mørkt af vejen i Skagens Museums magasiner.

Det er et udvalg af arbejder primært af P.S. Krøyer og Anna Ancher, og for en stor dels vedkommende forarbejder og studier til, hvad der senere som oliemaleri skulle blive nogle af kunstnernes hovedværker.

- Udstillingen giver et kig ind bag kulissen i tilblivelsen af malerier i museets samling, men viser også hvor virtuose kunstnere disse skagensmalere har været, ikke bare i den langsommelige arbejdsproces med olie på lærred, men også med let hånd - i langt hurtigere og impulsive teknikker med kul, kridt, pastel eller akvarel på papir, fortæller Jakob Stig Nielsen, Skagens Museum.

Lavere belysning

Udstillingen kan ses frem til 30. december og består af 30 værker. Den er blevet til i et samarbejde mellem museumsinspektør Mette Bøgh Jensen og stud. MA og praktikant Tine Schmidt Haislund.

Udover Anna Ancher og P.S. Krøyer er også Helga Ancher, Michael Ancher og Laurits Tuxen repræsenteret i ophængningen.

Da værkerne er meget følsomme overfor lys, udstilles de i rum med lavere belysning end på resten af museet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.