SAS-bestyrelse siger god for spareplaner

Bestyrelsen i SAS har godkendt de endelige spareplaner. Dermed har SAS igen fået åbnet for kassekreditten.

SAS-bestyrelse siger god for spareplaner

SAS' bestyrelse har nikket ja til de spareplaner, som luftfartsselskabets ledelse har fået forhandlet på plads med kabinepersonalet og piloterne.

Efter meddelelsen om, at der er indgået en aftale med den sidste af otte fagforeninger, bekræfter bestyrelsen for SAS, at der er grundlag for gennemførelse af redningsplanen, som hedder 4 Excellence Next Generation.

Det fremgår af en meddelelse fra SAS.

Godkendelsen af spareplanen sikrer, at SAS kan forhøje sin nuværende kreditaftale på næsten 2,7 milliarder kroner til omkring 3 milliarder kroner.

Det er syv banker og selskabets hovedaktionærer - den danske, svenske og norske stat - som har godkendt selskabets kreditaftale. Dermed har SAS igen penge i kassen til at kunne drive forretningen videre.

Besparelserne skal blandt andet findes gennem nye kollektivaftaler med fagforeningerne for personalet, nedskæring i administrationen, nye pensionsvilkår og frasalg af virksomheder.

Planen skal opnå besparelser på 3 milliarder svenske kroner eller omkring 2,6 milliarder danske kroner, og samme beløb skal komme gennem frasalget af datterselskaber.

Eneste sten på vejen er nu, at medlemmerne af de danske piloters fagforening skal sige endelig god for aftalen, som deres repræsentanter har forhandlet hjem med ledelsen, skriver SAS.

En endelig godkendelse kræver, at en tredjedel af piloterne stemmer ja. Afstemningen ventes at være gennemført inden for de nærmeste dage.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.