SAS flår bonuskunder

Det er rasende dyrt at anvende bonuspoint som betalingsmiddel hos SAS

Bonuspoint kan bruges til andet end bare rejser hos SAS. For eksempel kan pointene omsættes til køb af mad og drikkevarer på flyene. Men gør man det, koster det dyrt. Arkivfoto

Bonuspoint kan bruges til andet end bare rejser hos SAS. For eksempel kan pointene omsættes til køb af mad og drikkevarer på flyene. Men gør man det, koster det dyrt. Arkivfoto

KØBENHAVN:Bonuspoint kan bruges til andet end bare rejser hos SAS. For eksempel kan pointene omsættes til køb af mad og drikkevarer på flyene. Men gør man det, koster det dyrt.

Ifølge den norske avis VG bliver prisen på en muffin ikke mindre end 724 procent dyrere, end hvis man betaler med kort eller kontanter. Det skriver dn.no.

Avisen har regnet ud, hvor meget hvert bonuspoint koster i form af betalte flybilletter og er dermed kommet frem til en omregningskurs på ”valutaen” bonuspoint.

Dyrt at betale med point

Ifølge bonuspoint-systemet på flyselskabets hjemmeside får man 3900 bonuspoint for en enkeltbillet fra København til New York. I shoppen vil pointene for en tur over Atlanten svare til cirka fire muffins.

En muffin koster 25 kroner om bord, men prisen stiger til 179 kroner, hvis betalingen falder i bonuspoint. En øl og en pose peanuts ryger tilsvarende op i 305 kroner, mens en sandwich med cola koster tæt på 400 kroner.

Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef hos SAS i Danmark, vil ikke uddybe grundlaget for prisfastsættelsen i SAS’ CloudShop, men medgiver, at man får en høj pris, hvis man omregner point til kroner.

Forskel på point og kroner

Hun understreger dog, at der er tale om point og ikke kroner.

- Der er jo ingen, der er tvunget til at købe med bonuspoint, kan man sige. Når man oversætter point og kroner direkte, kan det blive en hamper pris, men man kan ikke sammenligne point og pris en til en, siger hun til rejseliv.dk.

Over for det svenske Aftonbladet forklarer Malin Selander, pressetalskvinde hos SAS i Sverige, at SAS ønsker at udvide kundernes mulighed for at bruge deres bonuspoint.

- Kunderne vil gerne have mange muligheder for at bruge deres point, og der bliver også brugt point i butikken, siger Malin Selander.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.