SAS-fly var tæt på kollision med russisk krigsfly

Rapport fra europæisk tænketank konkluderer, at SAS-fly var tæt på kollision med russisk rekognosceringsfly.

En kollision blev tilsyneladende undgået takket være god sigtbarhed og årvågenhed hos piloterne i passagerflyet, hedder det i rapporten. Foto: POLFOTO/arkiv
Udland 10. november 2014 17:31 - Opdateret 10. november 2014 17:42

Havde det ikke været for to dygtige SAS-piloter og fin sigtbarhed, var et fly med 132 passager formentlig kollideret med et russisk rekognosceringsfly i marts ikke langt fra København.

Sådan lyder det i en rapport fra tænketanken European Leadership Network af hændelsen 3. marts, kort efter at flyet var lettet fra Kastrup lufthavn.

Flyet, en Boeing 737, var på vej fra København til Rom, og det var tæt på at kollidere, da det russiske fly ifølge rapporten ikke "udsendte dets position".

De to fly passerede hinanden 80 kilometer syd for Malmø, og der var ifølge rapporten blot 90 meter fra det ene fly til det andet.

- En kollision blev tilsyneladende undgået takket være god sigtbarhed og årvågenhed hos piloterne i passagerflyet, hedder det i rapporten.

European Leadership Networks rapport "Dangerous Brinkmanship" undersøger hændelser mellem Vesten og Rusland i 2014.

Hændelsen med SAS-flyet er klassificeret som "højrisiko" sammen med to andre: Russiske agenters påståede bortførelse af en estisk efterretningsofficer og meldinger om russisk undervandsaktivitet i skærgården ud for Stockholm i oktober.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...