SAS i konflikt med personale

Kabinepersonale kræver handling fra SAS-ledelse - mange detaljer om blandt andet ferie er stadig ikke på plads

Kabinepersonalet er frustreret iover manglende handling fra SAS-ledelsens side. Der er stadig mange detaljer i aftale, som mangler at komme på plads. Uroen ulmer. Foto: Christian Als/Scanpix

Kabinepersonalet er frustreret iover manglende handling fra SAS-ledelsens side. Der er stadig mange detaljer i aftale, som mangler at komme på plads. Uroen ulmer. Foto: Christian Als/Scanpix

DANMARK:Efter hårde forhandlinger om nye overenskomster under de barske spareplaner i SAS kniber det med at få den gode stemning tilbage mellem kabinepersonalet og ledelsen.

Tilliden har fået et knæk ifølge formanden for kabinepersonale organiseret i Cabin Attendants Union (CAU), Helge Thuesen. Det skriver Berlingske Business torsdag morgen.

- Tilliden led et alvorligt knæk, da vi fik pistolen for tindingen. Sygefraværet ligger unormalt højt i øjeblikket, og mange taler om "management by fear" nu. SAS-ånden er væk, siger formanden til Berlingske Business.

Ansatte mangler klarhed

Helge Thuesen kan berette om dage, hvor der er op til 117 syge medarbejdere ud af 1350. Men ud over sygefraværet er der også andre usikkerhedsfaktorer.

Personalet mangler klarhed over en række spørgsmål om ferie, såsom om man fortsat vil have fri hver anden jul/nytår, og om ægtefæller kan få ferie samtidigt.

- Det virker, som om ledelsen ikke forstår, hvor vigtigt det er for de ansatte at få klarhed omkring disse spørgsmål. Det er ikke befordrende for arbejdsglæden, men arbejdsglæden er afgørende for, at vi kan levere den kvalitet, som SAS skal leve af fremadrettet, siger formanden.

Kræver handler fra ledelse

De uafklarede forhold vil ifølge Helge Thuesen kun koste marginalt for SAS at løse. Det skaber endnu større frustration hos formanden, der nu overvejer gå sammen med piloterne i fælles front mod den passive SAS-ledelse, hvis ikke der sker noget snart.

Ifølge SAS' pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, er uenighederne dog helt naturlige.

- Efter en forhandlingssituation som den vi havde i november, hvor aftalerne blev indgået, vil der altid være tekniske detaljer, som skal falde på plads omkring implementering. Vi er i gang med implementeringen og i dialog med CAU om dette. Vi anerkender behovet for at komme hurtigt i mål og er også ligesom CAU optaget af at genskabe tilliden, skriver hun i en mail til Berlingske Business. /ritzau/FINANS.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.