SAS investerer 400 millioner i internet og nye kabiner

En investering på 400 millioner skal give SAS' passagerer på kort- og mellemdistancefly hurtigt internet.

SAS Foto: Free/Sas

SAS Foto: Free/Sas

Luftfartsselskabet SAS investerer en halv milliard svenske kroner, eller næsten 400 millioner kroner, i ny wi-fi og opgraderede flykabiner i sine kort- og mellemdistancefly.

- Opgraderingen, vi har gennemført på vores langdistancefly, er blevet enormt positivt modtaget, og nu tager vi skridtet videre med kort- og mellemdistanceflåden.

- Det gør, at tiden om bord kan udnyttes til arbejde eller afslapning ved at streame en favoritserie, siger administrerende direktør i SAS Rickard Gustafson i en meddelelse.

Internet om bord på kortdistanceflyene vil dog kun være gratis for alle SAS Eurobonus-medlemmer og rejsende på SAS Plus.

Det første moderniserede fly med højhastigheds-wi-fi kommer i løbet af efteråret og vinteren 2017.

SAS' nye kabineinteriør blev lanceret på langdistanceflåden i 2015. I perioden 2017-2019 vil i alt cirka 100 kort- og mellemdistancefly blive tilsvarende opgraderet.

- Der skal selvfølgeligt hele tiden arbejde med prisen, men SAS bliver også nødt til at arbejde med produktet.

- SAS har et godt produkt til forretningsrejsende, fordi de flyver tit og har fleksible billetter. Men hvis kunderne oplever, at de går 10 år tilbage i tiden, når de går ind flyet, så hænger det ikke sammen, siger SAS-analytiker ved Sydbank Jacob Pedersen.

Investeringerne kommer ikke til at betyde, at SAS er milevidt foran konkurrenterne. Flere, der i blandt Norwegian, har allerede trådløst internet på sine fly. SAS bliver dog hurtigere.

- SAS tager nogle store skridt frem i forhold til, hvor de har været. Og det er spændende, hvis de kan få høj hastighed på internettet, for det er virkeligt noget, der betyder noget for kunderne, siger Jacob Pedersen.

Investeringen i opgraderingen vil blive fordelt over en treårig periode.

I regnskabet for tredje kvartal løfter SAS dog også forventningerne til årets samlede nettoinvesteringer til 2-2,5 milliarder svenske kroner fra tidligere omkring to milliarder svenske kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.