Danmark

SAS' kabinepersonale vil fortsat forhandle

SAS Cabin Crew og CAU blev onsdag morgen enige om, at de fortsat gerne vil forhandle med SAS-ledelsen.

SAS' kabinepersonale vil fortsat forhandle

SAS' stewardesser vil fortsat gerne forhandle en aftale, som sandsynligvis vil føre til større lønnedskæringer, på plads med selskabets ledelse.

SAS' kabinepersonale, eller SAS Cabin Crew, mødtes onsdag morgen med personalets fagforening, Cabin Attendants Union, CAU.

Og her blev CAU og medlemmerne enige om, at de fortsat er villige til at forhandle ny overenskomst med SAS-ledelsen.

- CAU og medlemmerne melder sig fortsat forhandlingsvillige. De er kun interesserede i at give kunderne det, de efterspørger, og opretholde den kundetilfredshed, som SAS er kendt for, fortæller CAU's pressetalsmand Christian Møller til Ritzau.

Talsmanden nævner dog i samme åndedrag, at SAS-ledelsens frembrusende stil i medierne gør forhandlingsprocessen kompliceret.

- Men så længe ledelsen udøver pression mod medlemmerne, bliver det svært for CAU i det hele taget at mødes med ledelsen, siger Christian Møller.

SAS Cabin Crew har boykottet ledelsens informationsmøder, efter ledelsen gennem medierne har appelleret direkte til Cabin Crew i stedet for at henvende sig til CAU.

CAU repræsenterer omkring 1400 danske kabineansatte i SAS.

Samlet set skal SAS spare 2,6 milliarder kroner og frasælge flere aktiver som en del af en voldsom spareplan, der skal sikre selskabets fremtidige eksistens.

Hvis spareplanen realiseres, går det hårdest ud over den danske afdeling af SAS. 400 danske ansatte mister således jobbet ud af de 800 planlagte fyringer i koncernen.

Derudover må det flyvende personale gå 12-13 procent ned i løn, og det administrative personale 15-17 procent, oplyste koncernchef Rickard Gustafson mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.