SAS når til enighed med sidste fagforening

Har fået en aftale med det danske kabinepersonale

KØBENHAVN:Efter regulære maratonforhandlinger i SAS-huset i Københavns Lufthavn mellem SAS-ledelsen og de danske kabineansatte i fagforeningen CAU er de to parter nu endelig nået til enighed om en spareaftale.

Det betyder, at otte ud af otte medarbejderforeninger har givet grønt lys til gennemførelsen af den massive spareplan, som skal sikre det kriseramte luftfartsselskabs fremtid.
CAU, Cabin Attendants Union, der repræsenterer 1400 kabineansatte, oplyser følgende om aftalen:
Sent med i forhandlingerne
- CAU har gennem konstant konstruktiv tilgang til forhandlingerne givet de bidrag, som sikrer, at SAS holdes flyvende fremover. Missionen har hele tiden været at sikre den kvalitet, som kunderne efterspørger, og som vi alle skal leve af, lyder det.
Ifølge CAU har SAS-ledelsen erkendt, at fagforeningens krav var rimelige.
- At løsningen kom så sent skyldes, at vi meget sent er blevet inviteret med i forhandlingerne, oplyser CAU.
- Ledelsen har brugt krudtet på at tale til os og medlemmerne gennem medierne, mens vi har været optaget af at varetage selskabets og medarbejdernes interesser.
Sælger fra og skærer ned
De danske kabineansatte var den sidste gruppe medarbejdere, der manglede at indgå en aftale med SAS-spidsen.
I løbet af natten til mandag og mandag morgen indgik både kabinepersonale i Norge og Sverige samt piloterne i Danmark, Norge og Sverige aftaler med ledelsen.
Efter at det danske kabinepersonale har bøjet sig, kan selskabets bestyrelse nu begynde arbejdet med at vurdere, om forudsætningerne for at gennemføre spareplanen er til stede.
Den omfattende spareplan er en forudsætning for, at SAS kan få den livsnødvendige kapital stillet til rådighed fra både banker og staterne i Danmark, Sverige og Norge.
Hele spareøvelsen lyder på 5,2 milliarder kroner. De 2,6 milliarder kroner skal findes ved besparelser, og resten skal komme fra blandt andet frasalg af datterselskaberne SAS Ground Handling og det norske flyselskab Widerøe.
I dag er der 15.000 ansatte i det skandinaviske luftfartsselskab, men spareplanen lægger op til, at antallet af medarbejdere skal ned på 9000. Heraf bliver blandt andet 800 administrative stillinger nedlagt.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.