SAS: Nu mangler kun dansk kabinepersonale

Det norske kabinepersonale i NKF har nu indgået en aftale med SAS-ledelsen om spareplan, skriver TT.

SAS: Nu mangler kun dansk kabinepersonale

Ledelsen i det trængte luftfartsselskab SAS er nu nået frem til en aftale med det norske kabinepersonale i NKF. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Dermed mangler selskabsledelsen blot at forhandle en aftale på plads med SAS' danske kabineansatte i CAU, og alt tyder nu på, at SAS bliver reddet på målstregen.

Tidligt mandag morgen lykkedes det SAS-spidsen at blive enige med både de danske, norske og svenske piloter om en løsning.

Piloterne har lavet en aftale med SAS, der betyder, at de blandt andet går ned i løn og op i arbejdstid.

Tidligere natten til mandag nåede den anden af de to medarbejderforeninger for de norske kabineansatte, SNK, også til enighed med ledelsen i det skandinaviske luftfartsselskab.

Det svenske kabinepersonale sagde ligeledes ja til spareplanen natten til mandag, og derfor er nu kun det danske kabinepersonale i fagforeningen CAU, som endnu ikke har indgået en aftale.

Forhandlingerne fortsætter i SAS-huset i Københavns Lufthavn mandag morgen.

Selvom CAU også ender med at give hånd til SAS-ledelsen, er flyselskabet ikke kommet helt i mål med sin spareplan. I sidste ende er det nemlig bestyrelsen, der skal tage stilling til, om forudsætningerne for at gennemføre spareplanen er til stede.

Den omfattende spareplan er en forudsætning for, at SAS kan få den livsnødvendige kapital stillet til rådighed fra både banker og staterne i Danmark, Sverige og Norge.

Hele spareøvelsen lyder på 5,2 milliarder kroner. De 2,6 milliarder kroner skal findes ved besparelser, og resten skal komme fra blandt andet frasalg af datterselskaberne SAS Ground Handling og det norske flyselskab Widerøe.

I dag er der 15.000 ansatte i det skandinaviske luftfartsselskab, men spareplanen lægger op til, at antallet af medarbejdere skal ned på 9000. Heraf bliver blandt andet 800 administrative stillinger nedlagt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.