SAS-rivaler er klar til at overtage flyruter

Lufthansa og lavprisselskabet Norwegian er favoritter til at snuppe en stor del af ruterne, hvis SAS krakker.

SAS-rivaler er klar til at overtage flyruter

Flere udenlandske flyselskaber kaster sultne blikke efter det store rutenetværk, som SAS vil efterlade sig i tilfælde af en konkurs. Det skriver Børsen.

Især det norske lavprisselskab Norwegian øjner en mulighed, hvis ledelsen i SAS ikke formår at gennemføre den spareplan, der skal gøre selskabet overskudsgivende igen.

Det mener Ole Kirchert Christensen, ekspert i luftfart og direktør i konsulentvirksomheden Travelbroker.

- Der er ingen tvivl, at et selskab som Norwegian har en plan klar i skuffen, som det hiver op i det sekund, der bliver trykket på knappen i SAS, siger han til Børsen.

Norwegian bekræfter over for avisen, at det vil kunne overtage en stor del af trafikken, hvis SAS ophører med at eksistere.

Det irske lavprisselskab Ryanair nævnes også som en mulig arvtager af SAS-ruter. Direktør Michael O´Leary er interesseret i at øge selskabets tilstedeværelse i København, men afgifterne i lufthavnen skræmmer i øjeblikket Ryanair væk.

Og så er der Lufthansa. Europas største luftfartsselskab og nummer fire i verden. I flere år har der været spekulationer og rygter om, at det tyske selskab ville overtage SAS. Lufthansa og SAS har i forvejen et samarbejde på ruter til og fra Tyskland.

En konkurs i SAS kan sætte gang i en tysk offensiv i Skandinavien.

- Det skandinaviske marked er meget vigtigt for os. Det er et af de europæiske markeder, som vi fokuserer på, siger selskabets kommunikationsdirektør, Martin Riecken, til Børsen.

Som en lidt mere eksotisk kandidat til at overtage dele af SAS eller nogen af ruterne peger Ole Kirchert Christensen på et af de succesrige selskaber fra De Forenede Arabiske Emirater.

Etihad Airways har for eksempel købt sig ind i Air Berlin. Det vil ikke overraske Ole Kirchert Christensen at se en lignende manøvre fra Qatar Airways i forhold til SAS.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.