København

SAS-strejke: Forhandlingsaftale falder til jorden

Ifølge SAS har flyselskabet indgået en aftale med fagforeningen CAU, der sender personalet i arbejde

Flypassagererne venter stadig på, at SAS og kabinepersonalet skal blive enige. Foto: Scanpix

Flypassagererne venter stadig på, at SAS og kabinepersonalet skal blive enige. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Fra klokken 16.45 skulle SAS’ kabinepersonale igen være mødt på arbejde. Sådan lød resultatet af et møde mellem SAS og fagforeningen for det strejkende kabinepersonale, CAU, oplyser SAS til Ritzau. Men det er ikke sket.

På mødet deltog Dansk Arbejdsgiverforening og hovedorganisationen FTF sammen med SAS og CAU og det underskrevne referat pålægger CAU’s medlemmer at genoptage arbejdet.

Men CAU’s næstformand Jean Pierre Schomburg fortæller, at hans medlemmer ikke vil genoptage arbejdet, efter at de er blevet forelagt mødereferatet. Dermed fortsætter den overenskomststridige strejke, der har betydet massive aflysninger for SAS-fly.

Tilbage ved start

Hos SAS er man forundret over, at man så kort tid efter at have sat sin signatur på et referat, der pålægger medarbejderne i CAU at genoptage arbejdet, er tilbage ved start. Det siger SAS’ kommunikationschef Trine Kromann-Mikkelsen.

- Når man går ind med arbejdsgivers og arbejdstagers hovedorganisationer, sidder på et møde, har et referat og underskriver det, må man formode, at man så har en fornemmelse af, hvad ens bagland mener, siger hun.

- Der er ingen tvivl om, at når man forhandler, så skal der være rene linjer. Så skal der ikke være medarbejdere, der nedlægger arbejdet ulovligt. Så omgår man den danske model, mener kommunikationschefen.

Får billetter ombooket

Imens CAU og SAS skændes, er der ifølge Københavns Lufthavn 400 passager, der er i gang med at få deres billetter ombooket som følge af aflysning af flyrejser, der ikke kunne gennemføres grundet strejkende kabinepersonale.

Københavns Lufthavn har kendskab til 72 aflysninger af flyrejser.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.