SAS styrer mod bedre tider

SAS har været gennem en stor spareøvelse. Og den ser nu ud til at bære frugt, viser regnskab.

SAS styrer mod bedre tider

SAS ser ud til at få en smule luft under vingerne. Luftfartsselskabet er midt i en omfattende spareplan, der skal gøre SAS til en god forretning.

Og det ser ud til, at den fællesskandinaviske koncern er på rette vej.

SAS kom ud af andet kvartal med et underskud før skat på 260 millioner kroner, hvilket er mere end en halvering i forhold til kvartalet sidste år, hvor det lå på minus på 633 millioner kroner.

- SAS har lagt endnu et begivenhedsrigt kvartal bag sig og fortsætter med at leve op til strategiplanen 4XNG. Det er glædeligt at konstatere, at de gennemgribende omstruktureringer nu begynder at vise sig, siger SAS-koncernchef Rickard Gustafson.

4XNG står for 4 Excellence Next Generation. Og af den plan fremgår det blandt andet, at SAS skal frasælge selskaber. Senest er det norske datterselskab Widerøe blevet solgt, mens også Ground Handling er blevet afsat.

Men der skal også sættes ind for at få kunderne til at vælge SAS. Der er i de seneste tre måneder kommet 18 nye ruter til SAS' netværk - og hen over sommeren vil man åbne 32 flere. Selskabet har også indført en helt ny form for billetter:

- Vi er også offensive, når det gælder tilbud til kunderne. Og vi sætter en helt ny standard for service om bord på flyveren med introduktionen af SAS Go og SAS Plus, siger topbossen i regnskabsmeddelelsen om de nye tiltag.

Målet for SAS er at få et overskud, når regnskabsåret 2012/13 gøres op:

- Vi må konstatere, at resultatniveauet endnu ikke er tilfredsstillende, men det er helt i tråd med vores forventninger og vores plan. Et positivt resultat for hele året ligger fast, siger Rickard Gustafson i en kommentar til regnskabet.

I sidste regnskabsår 2011/2012 havde SAS et dundrende underskud på 2,78 milliarder kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst