SAS: Vi forhandler stadig med piloterne

SAS forhandler fortsat med både piloter og kabinepersonale, lyder meldingen mindre end 4,5 time før deadline.

SAS: Vi forhandler stadig med piloterne

Alt er endnu åbent i forhandlingerne om SAS' fremtid. Der forhandles fortsat med mindre 4,5 time til deadline, lyder meldingen fra SAS.

Søndag aften svirrer rygterne om sammenbrud i forhandlingerne, men der er altså fortsat gang i dialogen mellem piloter og SAS-toppen.

- Vi forhandler stadig, siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS.

Ifølge kabinepersonalet i SAS har de ikke hørt fra ledelsen i SAS siden klokken 10 søndag formiddag. Men ifølge pressechefen forhandles der altså fortsat - også med kabinepersonalet.

Dermed fortsætter maratonforhandlingerne mellem SAS-ledelsen med koncernchef Rickard Gustafson i spidsen og de faglige organisationer, som blev indledt torsdag.

Ledelsens oplæg er omfattende ændringer for de ansatte i forhold til lønforhold og løntrin.

Udmeldingen fra Rickard Gustafson har fra starten været, at hans forhandlingsmandat er "meget begrænset".

Redningsplanen er en forudsætning for, at SAS kan få den nødvendige kapital stillet til rådighed fra både banker og staterne i Danmark, Sverige og Norge.

Hele spareøvelsen fra luftfartsselskabet lyder på 5,2 milliarder kroner. De 2,6 milliarder kroner skal findes ved besparelser, og resten skal komme fra blandt andet frasalg af datterselskaberne SAS Ground Handling og flyselskabet Widerøe.

I dag er der 15.000 ansatte i det skandinaviske luftfartsselskab. Spareplanen lægger op til at antallet af medarbejdere skal ned på 9000. Heraf bliver blandt andet 800 administrative stillinger nedlagt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.