Sass beskylder Hjort for at fifle med tal

Finansministeren brugte ifølge S-gruppeformand egne tal og ikke Finansministeriets, da han kritiserede S-plan.

Socialdemokratiets kongres lørdag Foto: Scanpix/Henning Bagger

Socialdemokratiets kongres lørdag Foto: Scanpix/Henning Bagger

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kom tirsdag med kritik mod Socialdemokratiets økonomiske oplæg på baggrund af beregninger.

Til Politiken gav finansministeren udtryk for, at det var Finansministeriets embedsmænd, der havde lavet beregningerne, men det var ikke rigtigt, fortæller Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen til TV 2.

- Det er finansministeren personligt, der har lavet tallene. Det er blevet markedsført som om det er Finansministeriet, og det synes vi var meget mærkeligt, fordi det var nogle meget uvederhæftige anklager, siger Henrik Sass Larsen til TV 2.

Ifølge Socialdemokratiet skal Finansministeriets embedsfolk over for partiet have erkendt, at det ikke var ministeriets økonomer, men finansministerens egne tal, som ministeren brugte til at kritisere Socialdemokratiets oplæg. Det oplyser TV 2.

Finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) kritik mod Socialdemokratiet tirsdag gik på, at oplægget mangler over seks milliarder kroner i 2020.

Der skulle Socialdemokratiet ifølge beregningerne mangle flere milliarder kroner, når partiet også skal beskytte boligejerne, lave investeringer, betale Togfonden, spare op til ældres alderdom og fjerne PSO-afgiften.

Socialdemokratiet pegede tirsdag på, at de beregningerne var groft manipulerende. Partiet udsendte en liste med 10 fejl, man mente at have fundet i beregningerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.