Sass: Mål os på fremskridt om tre år

Socialdemokraterne vil skabe "den dygtigste generation nogensinde". Gruppeformand lover konkrete initiativer.

Sass: Mål os på fremskridt om tre år

Socialdemokraterne vil over de kommende år fremlægge "et hav" af lovforslag, der skal følge op på tankerne i den kronik, fire ledende partifolk har offentliggjort i mandagens Politiken.

Det siger gruppeformand Henrik Sass Larsen til Ritzau.

- Vi kan ikke love, at vi kan løse alle problemer på tre år. Men man skal måle os på, om det går i den rigtige retning, siger han.

Sammen med tre andre socialdemokratiske topfigurer beskriver han i kronikken, hvad der er det store socialdemokratiske "projekt".

Medskribenterne er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, finansminister Bjarne Corydon og by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen.

Socialdemokraterne vil skabe "den dygtigste generation nogensinde", sikre fri og lige adgang til sundhedsvæsnet og regulere den finansielle sektor hårdere, fremgår det af kronikken, der fra flere sider bliver kritiseret for at være for ukonkret.

- Det her er det idépolitiske, værdimæssige grundlag. Over de næste tre år skal det gerne kunne opfyldes, sådan at man er kommet et væsentligt stykke ad vejen, forklarer Henrik Sass Larsen.

Han er ikke meget for at præcisere, hvilke lovforslag der er på vej for at følge op på tankerne i kronikken. Men det handler blandt andet om at regulere den finansielle sektor på internationalt plan.

Og så handler det om at bryde den sociale arv, især på uddannelsesområdet.

- Der skal ske omfattende fremskridt. Vi tager fat på alt: Fra at gøre indskolingen bedre til at sikre, at vi får vendt kurven meget markant for de 20 procent, der i øjeblikket forlader folkeskolen uden at kunne læse og skrive, siger Henrik Sass Larsen.

- Vi vil ikke bare satse entydigt på dem, der kan komme i gymnasiet og på universitetet, tilføjer han.

Spørgsmål: Skal man så måle jer på, at det skal være slut med, at unge ikke kan fuldføre deres uddannelse, fordi de ikke kan få en praktikplads?

- Det vil jeg håbe. Det tror jeg også, at der vil komme initiativer til, siger Henrik Sass Larsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.