Sass: PET's konklusion er forkert

Jeg har aldrig følt mig truet og har ikke brug for bodyguard.

Sass: PET's konklusion er forkert

Socialdemokraten Henrik Sass Larsen har kæmpet for sin sag, siden han blev dumpet som minister i forbindelse med regeringsdannelsen efter folketingsvalget i september.

Men det er forkert, når Politiets Efterretningstjeneste (PET) konkluderer, at han har haft en rocker som bodyguard. Det siger Henrik Sass Larsen (S).

- Jeg har aldrig følt mig truet, hverken direkte eller indirekte, så hvad i alverden skal jeg bruge en bodyguard til? Hvad andre gør, kan jeg ikke redegøre for, men jeg har aldrig tilkaldt nogle.

- PETs konklusion er forkert, men de kunne prøve og bringe bevis for det. De kunne have konfronteret mig og spurgt om det her, siger Henrik Sass Larsen.

Topsocialdemokraten lægger ikke skjul på, at han efter den omgang er blevet kritisk overfor retssikkerheden.

- Det kan jo ikke undgås, at jeg er lidt kritisk overfor det. Jeg håber jo, at ombudsmandens ageren sætter en ny standard for, hvad man både som borger og som politiker kan forvente fremover i forhold til den slags sager her.

- Det er min personlige holdning. Hvad der videre skal ske med retssikkerheden må mine kolleger herinde vurdere, siger Henrik Sass Larsen.

Sass Larsen forfulgte sin sag, klagede til ombudsmanden og fik ret: Det notat skulle ikke være hemmeligt.

- Jeg er utrolig glad og lettet over, at jeg har fået udleveret papiret. Jeg skal ikke længere argumentere mod spøgelse, siger Henrik Sass Larsen.

Han har aldrig har lagt skjul på, at han var sammen med Tommy Kamp, og at det var rockeren Suzuki-Torben, der søgte råd i en sag om forældre-myndighed.

Sass Larsen var den oplagte kandidat til finansministerposten ved regeringsdannelsen, men han kigger ikke i bakspejlet.

- Det er jeg ude ovre nu. Jeg er gruppeformand for partiet, og det er jeg utrolig tilfreds med. Jeg vil satse alt på at blive en succesrig gruppeformand - det må være rigeligt, siger Henrik Sass Larsen.

/ritzau/