Sass til banker: Bare rolig - jeg skal nok regulere jer

Finanskrisen viste tydeligt, at finanssektoren har brug for regulering, sagde erhvervsminister til finanstop.

Sass til banker: Bare rolig - jeg skal nok regulere jer

Regulering af finanssektoren er som røde lys og fuldt stop i trafikken - det kan godt være, at det sagtner farten, men til gengæld mindsker det risikoen for alvorlige skader.

Billedet blev tegnet af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i en tale på Finansrådets årsmøde, hvor han forsikrede sektoren om, at han nok skal sørge for, at de også fremover bliver holdt i snor.

- Det er muligt, at nogen kan opstille fine teorier om, at vi samlet set spilder tid ved trafiklys, fartbegrænsninger, højre vigepligt og dobbelt optrukne linjer.

- Men heldigvis er der ingen, der har eksperimenteret med at deregulere vejene endnu. Det er vist kun i den finansielle sektor, at man prøvede noget lignende, sagde Henrik Sass Larsen fra talerstolen.

Han kaldte den globale finanskrise, der blandt andet er blevet kædet sammen med overmodige dispositioner i bankerne, for et "globalt harmonikasammenstød".

Men han beroligede dog de tilstedeværende på årsmødet - den absolutte top i den danske finansverden - med, at regeringen gerne skal gøre alt, hvad den kan for at hjælpe sektoren med regulering.

Det selvom der er "kræfter, der ønsker at svække reguleringen af både trafikken og den finansielle sektor," sagde ministeren.

Måske med henvisning til tidligere slagsmål mellem politikere og finansielle institutioner om, hvor meget politikerne skal blande sig i forretningerne.

- Når det begynder at gå godt, og det hele drøner derudaf, så er det fristende at give slip. Men denne gang må vi ikke glemme at lære af historien.

- I trafikken kan der forekomme solouheld. Det kan vi aldrig gardere os helt imod, men vi kan forsøge at indrette forholdene så hensigtsmæssigt som muligt for at beskytte såvel den enkelte som medtrafikanterne, sagde Henrik Sass Larsen.

- Så kan I jo i sektoren glæde jer over, at det er en socialdemokrat med naturligt anlæg for regulering, der sidder for bordenden, sagde ministeren.

Henrik Sass Larsen kvitterede dog sektoren for et godt samarbejde i forbindelse med udformningen af de nye kapitalkrav til de største pengeinstitutter og ny regulering af flekslån.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.