Satellitfoto viser 122 mulige genstande fra savnet fly

Nye satellitfotos viser 122 genstande i Det Indiske Ocean. De kan stamme fra MH370.

Nye satellitfotos viser mange genstande i Det Indiske Ocean, der kan stamme fra det savnede malaysisk fly MH370, siger Malaysias transportministerium.

- Nye satellitfoto, der er tre døgn gamle, viser 122 genstande i Det Indiske Ocean, der kan stamme fra det savnede fly, siger talsmænd for Malaysias transportministerium på en pressekonference onsdag.

- Billederne fra den 23. marts viser genstande på op til 23 meter i længden, og de er muligvis af solidt metal, siger transportministeriets fungerende minister, Hishammuddin Hussein.

Nogle af genstandene er fotograferet af den franske Airbus satellit.

Det er fjerde gang, at satellitfotos viser mulige genstande fra det forsvundne fly i regionen, der ligger omkring 2500 kilometer sydvest for den australske storby Perth.

Eftersøgningen efter Malaysia Airlines fly 370, der havde 239 mennesker om bord, bliver stadig mere intensiveret i området.

Australien har opdelt eftersøgningen i to store sektorer - en vestlige og en østlig.

Det kinesiske skib Xue Long er blevet sat ind i den østlige del af eftersøgningsområdet. Kinas særlige udsending til Malaysia, Zhang Yesui, har opfordret til en "uophørlig" eftersøgningsindsats.

Fly, skibe, satellitter og meget moderne højteknologisk sporingsudstyr er sat ind på at finde det forsvundne fly, som ifølge Malaysias regering styrtede i havet efter at have afveget dets kurs i ekstrem grad.

De mest udbredte teorier går på, at flyet enten blev kapret eller blev udsat for pilotsabotage - eller at der opstod en krise om bord, hvorved automatpiloten blev slået til i flere timer, indtil flyet løb tør for brændstof.

I Malaysia tror myndighederne mest på, at nogen om bord med fuldt overlæg fik flyet væk fra dets kurs, men der foreligger ingen håndgribelige beviser.

En amerikansk undervandsdrone, der er i stand til at udforske havet på over 4500 meters dybde, vil snart stå klar til at hjælpe med eftersøgningen af Malaysia Airlines-flyet, har Pentagon meddelt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.