Satellitvirksomhed fik nordjysk pris

Gomspace blev dette års vinder af BrainsBusiness Award

Prisuddelingen foregik på Hotel Comwell Hvide Hus i Aalborg.Privatfoto

Prisuddelingen foregik på Hotel Comwell Hvide Hus i Aalborg.Privatfoto

AALBORG:Satellitvirksomheden GomSpace blev dette års vinder af it-prisen BrainsBusiness Award.

Prisen blev torsdag aften overrakt af den britiske iværksætter og forfatter Sahar Hashemi, grundlægger af Coffee Republic og Skinny Candy under overværelse af 300 nordjyske it-forskere, erhvervsfolk og repræsentanter fra det offentlige.

Gomspace løb med titlen foran tre andre nominerede, der var nået til finalen, nemlig professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet, SafeEx og Trackunit.

GomSpace vandt prisen for på særlig vis at have omsat viden til forretning på det internationale ikt-marked i 2015.

Det var en stolt adm. direktør Niels Buus, der modtog prisen:

- Jeg er meget stolt og beæret over at have vundet – ikke mindst på grund af det meget stærke felt af nominerede. GomSpace er lige nu inde i en forrygende udvikling, og hvis jeg presses til det, kan du godt få mig til at sige, at GomSpace er verdensledende inden for sit felt, sagde han.

Priskomiteens formand Cecilia Bonefeld-Dahl, der til daglig er adm. direktør i it-virksomheden Globit, begrundede valget på følgende måde:

- GomSpace er en vaskeægte erhvervssucces startet af tre studerende fra Aalborg Universitet. Virksomheden opererer inden for et felt, som kun de færreste har kendskab til, men som fascinerer mange. Virksomheden har i dag kunder i flere end 40 lande og er på vej til at etablere sig i flere af dem, og vi glæder os meget til at følge virksomheden fremover, sagde hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.