Satsmidler skal støtte gravide og familien

Hjørring Kommune og Sygehus Vendsyssel har fået 3,5 mio. kr. til sammen at kunne give nye tilbud til gravide og deres familier

Ledende sundhedsplejerske i Hjørring Kommune glæder sig over midlerne fra satspuljen. Arkivfoto: Bente Poder

Ledende sundhedsplejerske i Hjørring Kommune glæder sig over midlerne fra satspuljen. Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Fremover kan gravide i Hjørring Kommune modtage mere støtte fra sygehus og kommune. Det skyldes midler fra Sundhedsstyrelsens satspulje ”Styrket indsats i svangreperioden for udsatte gravide”.

Sygehus Vendsyssel, Hjørring, og Hjørring Kommunes sundhedspleje har sammen fået bevilget 3,5 mio. kr. for at styrke svangreomsorgen i kommunen.

Den statslige pulje har på landsplan uddelt 18 mio. kr.

Lene Skjelbo, leder af sundhedsplejen i Hjørring Kommune, forklarer, hvad det er, man vil bruge midlerne til:

- Vi vil iværksætte en række initiativer til de gravide, som i øjeblikket ikke har så meget udbytte af de tilbud, vi allerede har.

Hun har gennem længere tid arbejdet med projektet sammen med jordemoder Kerstin Mariegaard, Sygehus Vendsyssel, og viceklinikchef Kirsten Vorre fra Kvinde-barn-afdelingen på sygehuset i Hjørring.

- Sammen skal vi arbejde for en tidlig og koordinerende indsats. Ved at vi samarbejder, får vi mulighed for at følge de gravide godt gennem graviditeten og sørge for, at de kommer godt i gang derhjemme. Vi skal tilrettelægge et godt tilbud til den enkelte gravide og hendes familie, siger Lene Skjelbo.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.