Skyum

Satte efter tyvevarebilen og hjalp politiet med fangsten

Jeg blev ganske simpelt så hidsig - de skulle ikke slippe væk, siger gårdejer Henning Bjerregaard, hvis kone blev vækket af en stor elektrisk port, der blev åbnet natten til tirsdag

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sorte Jacki havde fået lov at sove inde natten til tirdag, fordi det var så koldt. Men nu er det vist slut. Han må tage sin nattevagt med at passe på gården.

- Det var som en amerikansk film. Men vi plejer jo ikke selv at være med i dem, siger gårdejer Henning Bjerregaard, Ny Bisgård på Skyum Bjergevej i Skyum, om begivenhederne natten til tirsdag. Kl. 02.10 blev hans kone, Ulla Bjerregaard, vækket af larm: - Det var den store elektriske port til maskinhuset, der kørte op. Den larmer en del, og soveværelset har væg lige op til, fortæller Ulla Bjerregaard, som straks vækkede sin mand. Begge kom hurtigt i noget tøj, og Henning Bjerregaard løb ud i gården og ind i værkstedet, som ligger i forlængelse af maskinhuset: - Det var klart, at det var værkstedet, de havde fået øje på, og hvor der var maskiner, de kunne være interesseret i, siger han. I mellemtiden holdt Ulla Bjerregaard øje med begivenhedernes gang gennem vinduet i soveværelset, og da hun så nogle mørkklædte personer ude på vejen foran porten, råbte hun dem an med høj røst, hvorefter de skyndsomst forsvandt. Henning Bjerregaard løb nu efter dem, og rundt om hjørnet så han, at der holdt en bil på Trædholmvej: - Det var en Mercedes varebil med tyske nummerplader, og der sad en mand i den. Jeg gik hen til bilen og talte til ham gennem det nedrullede vindue. Han svarede på et sprog, jeg ikke forstod noget af, og så satte han bilen i gang. Jeg forsøgte at hænge fast i vinduet, men måtte slippe, fortæller Henning Bjerregaard.