Satte røver bag tremmer

En ung frederikshavner fik onsdag overrakt en dusør for at hjælpe politiet med at fange en røver

En ung frederikshavner fik onsdag en dusør for at hjælpe politiet med at sætte en røver bag tremmer. Arkivfoto: Torben Hansen

En ung frederikshavner fik onsdag en dusør for at hjælpe politiet med at sætte en røver bag tremmer. Arkivfoto: Torben Hansen

FREDERIKSHAVN:Onsdag fik Michael Nygaard et kontant bevis på, at politiet sætter stor pris på hjælp fra borgerne.

Lokalpolitiet i Frederikshavn overrakte nemlig den 23-årige frederikshavner en dusør på 1000 kroner for hans indsats i forbindelse med et røveri på OK Plus-tanken på Gammel Skagensvej i Frederikshavn d. 1. juli.

Fulgte efter røver

Det var ellers en helt almindelig mandag aften for Michael Nygaard, indtil han kom kørende forbi tankstationen. Pludselig så han en ung mand komme løbende over vejen:

- Jeg kunne se, at ekspedienten på tankstationen stod og viftede med armene og pegede på manden. Og det var først dér, jeg lagde mærke til, at manden var maskeret med et grønt tørklæde over ansigtet, og at han havde en kniv, fortæller Michael Nygaard.

Den maskerede mand havde få minutter forinden truet en kvindelig ekspedient med kniv til at åbne kassen. Han tog pengene og flygtede fra stedet.

Michael Nygaard besluttede sig for at følge efter røveren og ringede straks efter politiet.

- Undervejs så jeg, at røveren skiftede tøj og smed sin kniv væk, fortæller han,

Michael Nygaard holdt sig på sikker afstand fra røveren, mens han fik dirigeret politiet hen til stedet. Røveren blev anholdt kun 10 minutter efter røveriet.

Ros fra politiet

Politikommissær Jens Møller Søgaard fra lokalpolitiet i Frederikshavn roser Michael Nygaards indsats:

- Det er den form for vidne, politiet drømmer om. Han gjorde det helt rigtige, siger han.

Røveren, en 19-årig mand fra Skagen, fik en straksdom på et år og tre måneders fængsel. Mindre end et døgn efter røveriet sad han i fængsel.

Politikommissæren giver Michael Nygaard en stor del af æren for, at røveren kom bag tremmer så hurtigt:

- Hvis ikke han havde gjort, som han gjorde, havde vi ikke fanget ham så hurtigt. Han gjorde virkelig vores arbejdet nemt, siger han.

Michael Nygaard er glad for dusøren, men han er især glad for, at røveren har fået sin straf:

- Det er simpelthen ikke rimeligt, at man går ind og truer sig til penge på den måde, så jeg er glad for, at han blev dømt så hurtigt, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.