EMNER

Saudi-Arabien åbner for kvinder ved OL

For første gang har saudiarabiske kvinder mulighed for at komme til OL, oplyser landets ambassade i London

LONDON:Når OL-deltagerne marcherer ind på det olympiske stadion i London senere på sommeren, kan der for første gang være kvindelige atleter blandt de saudiarabiske sportsfolk.

Den saudiarabiske ambassade i den britiske hovedstad skriver i en erklæring til BBC, at landets olympiske komité vil "sørge for, at de kvindelige atleter, der kan kvalificere sig, kan deltage".
Saudi-Arabien er sammen med Qatar og Brunei de eneste lande, der aldrig har sendt kvindelige atleter til OL, og der har været spekulationer, om hele det saudiarabiske OL-hold var i fare for at blive udelukket for kønsdiskrimination.
"Delvist som følge af den voksende kritik er vi vågnet op og har indset, at vi er nødt til at tage stilling til det her. Vi regner med, at det saudiarabiske samfund vil acceptere det", lyder det i erklæringen fra den saudiarabiske ambassade i Storbritannien.
I Saudi-Arabien har kvinder end ikke lov til at køre bil, og ifølge nyhedsbureauet AFP er to private fitnesscentre for kvinder lukket af myndighederne de senere år.
Derfor er antallet af elitesportsudøvende kvinder med saudiarabisk pas da også forsvindende lille. Formentlig kan kun den 18-årige rytter Dalma Malhas kvalificere sig til OL.
Malhas vandt en bronzemedalje ved ungdoms-OL i 2010, selv om hun ikke var udtaget til at deltage af sit land. Hun deltog som følge af en invitation fra den internationale olympiske komité (IOC).
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.