Udland

Saudi-Arabien har halshugget drabsdømt

Antallet af dødsdømte, der er blevet halshugget i Saudi-Arabien, er nået op på 40 i år.

Saudi-Arabien har halshugget drabsdømt

De saudiarabiske myndigheder har mandag halshugget et af landets statsborgere, der var dømt for at have skudt og dræbt to landsmænd, oplyser indenrigsministeriet i en erklæring, der er offentliggjort af det statslige nyhedsbureau SPA.

Musfer bin Atallah al-Jaeed dræbte Ahmed bin Mayud al-Sawat og Fares bin Masud al-Sawat efter et skænderi, oplyser ministeriet.

Al-Jaeed er blevet halshugget i den vestlige provins Taef. Henrettelsen af ham bringer antallet af henrettede i Saudi-Arabien op på 40 i år ifølge en optælling nyhedsbureauet AFP har foretaget på basis af officielle oplysninger.

Ifølge AFP's statistik blev mindst 76 dødsdømte i Saudi-Arabien halshugget i 2011, men menneskerettighedsgruppen Amnesty International har ansat antallet af henrettelser sidste år til 79.

Dødsstraffen i Saudi-Arabien benyttes i forbindelse med en lang række grove straffelovsovertrædelser, heriblandt voldtægt, religiøst frafald, væbnet røveri og narkosmugleri samt drab, som det beskrives i den islamiske sharialovgivning.

/ritzau/AFP