Udland

Saudi-Arabien henretter to for drab

Antallet af henrettede i Saudi-Arabien er nået op på 72 mennesker i år, mens 79 sendtes i døden i hele 2011.

Saudi-Arabien henretter to for drab

Myndighederne i Saudi-Arabien har tirsdag henrettet to statsborgere for drab ved halshugning. Den ene havde dræbt sin kone ved knivstik og brændt hendes lig, oplyser landets indenrigsministerium.

Ali Mohammed Mahrazi er dømt for at have dolket sin kone, Hauayna Khabrani, gentagne gange, inden han overhældte hendes legeme med petroleum og satte ild til hende, til hun var forkullet, siger ministeriet i en erklæring ifølge det statslige nyhedsbureau, SPA.

Han fjernede derefter alle spor efter sin forbrydelse og meldte til politiet, at hans kone var forsvundet. Men efterforskningen viste, at han var gerningsmanden, hedder det i teksten.

Han er blevet halshugget med et sværd i den sydvestlige by Jizan.

I en anden sag er Ahmed Mahmud al-Yazidi blevet halshugget i byen Mecca for at have skudt og dræbt en anden mand ved navn Ayed Awad al-Yazidi.

De to halshugninger bringer antallet af henrettelser i landet op på 72 i år i det ultrakonservative kongerige, hvor 79 mennesker blev henrettet i 2011 ifølge menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

Voldtægt, drab, religiøst frafald, væbnet røveri og narkotikasmugling er ifølge landets strenge udgave af den islamiske lovgivning, kendt som sharia, hjemfalden til dødsstraf.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.