Udland

Saudi har smidt over 110.000 udlændinge ud

Myndighederne i Saudi-Arabien slår hårdt ned på immigrantarbejdere, der opholder sig ulovligt i landet.

Saudi har smidt over 110.000 udlændinge ud

Siden den 4. november er flere end 110.000 immigrantarbejdere sendt ud af Saudi-Arabien.

Det er sket som led i en kampagne om at udvise udenlandske arbejdere, der bryder lovene for at opholde sig i landet.

- Antallet af lovbrydere, der er udvist siden begyndelsen af kampagnen den 4. november, var frem til søndag klokken 08.00 110.243 personer, meddeler den centrale pas-administration i hovedstaden Riyadh.

Myndighederne slog hårdt ned på arbejdere, hvis tilladelse til at arbejde er udløbet, efter at arbejderne havde fået amnesti i syv måneder.

Regeringen siger, at håndhævelsen af reglerne skal skaffe ledige job til saudiarabiske statsborgere.

Arbejdsløsheden er på 12 procent.

Der er anslået 29 millioner indbyggere i Saudi-Arabien. Ni millioner af dem er udlændinge, viste den seneste optælling i 2010.

Saudi-Arabien er verdens største olieeksportør og et velhavende land, der benytter sig af importeret arbejdskraft til blandt andet bygningsarbejde og meget andet.

Saudiarabiske husholdninger har ofte udlændinge fra lande som Filippinerne, Bangladesh, Indonesien og mange andre lande ansat.

Immigrantarbejderne sender ofte penge hjem til deres fattige familier i hjemlandet.

Abdel-Aziz Khawja er kultur- og informationsminister, og han siger, at kampagnen fortsætter, selv om den kritiseres af menneskeretsgrupper.

Gruppen Human Rights Watch sagde søndag, at etiopiske immigranter er ofre for voldelige overgreb. Samtidig tilbageholdes arbejdere uden at få tilstrækkeligt med mad og drikke.

- De saudiarabiske myndigheder har brugt måneder på at fremstille udenlandske arbejdere som kriminelle i medierne og hidse udlændingefjendtlige følelser op for at retfærdiggøre kampagnen, siger Joe Stork, mellemøstchef for gruppen.

- Den saudiarabiske regering bør i stedet tage fat på saudiarabiske borgere, der angriber udenlandske arbejdere, tilføjer han.

Saudi-Arabien er blevet kritiseret for, at en udenlandsk arbejder tilknyttes en arbejdsgiver under et sponsorsystem. Det bringer arbejderen i en sårbar situation, siger menneskeretsgrupperne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.