Udland

Saudiarabisk konge sender kronprins til topmøde i USA

Den saudiske konge sender kronprins til topmøde Washington, da han selv skal tage sig af Yemen-våbenhvile.

Den saudiarabiske kong Salman har besluttet at sende den saudiske kronprins til et topmøde i Camp David mellem USA og seks golfstater i næste uge, da han selv skal tage sig af en kommende våbenhvile i det konfliktramte Yemen.

Også kongens søn, vicekronprins Mohammed bin Salman, skal deltage i topmødet med USA's præsident, Barack Obama, onsdag og torsdag i næste uge.

Det fremgår af en udtalelse fra Saudi-Arabiens ambassade i Washington søndag. USA og golflandenes ledere skal blandt andet diskutere forskellige sikkerhedsinitiativer i Mellemøsten.

Men den saudiske konge bliver nødt til at misse mødet, da en humanitær våbenhvile mellem en saudiarabisk ledet koalition og houthi-bevægelsen i Yemen skal træde i kraft tirsdag.

Derudover skal kongens eget center for humanitær støtte åbne i den kommende uge, lyder det fra ambassaden i Washington.

Efter mere end seks ugers luftangreb over Yemen har houthi-bevægelsen meldt ud, at man vil svare positivt på en våbenhvile. Og styrker, som støtter bevægelsen, har accepteret en fem-dages humanitær våbenhvile, som skal begynde tirsdag.

Saudi-Arabien har tidligere sagt, at våbenhvilen indføres på den betingelse, at houthi-militsen går med på den.

Flere end 1400 personer er ifølge FN blevet dræbt, siden luftangrebene begyndte sidst i marts, efter at houthi-oprørerne havde overtaget magten i det meste af Yemen i januar.

17 hjælpeorganisationer har i en fælles udtalelse søndag opfordret til en øjeblikkelig våbenhvile i landet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.