Sauerkraut og tur med ”Æ Spritter”

Handelsstandsforeningerne omkring Mariager Fjord holder omvendt grænsehandel

Huhej, hvor det går, når der købes ind ved grænsen - men det kommer heller ikke til at gå stille af med den omvendte grænsehandel omkring Mariager Fjord. Arkivfoto <i>Bent Bach</i>

Huhej, hvor det går, når der købes ind ved grænsen - men det kommer heller ikke til at gå stille af med den omvendte grænsehandel omkring Mariager Fjord. Arkivfoto Bent Bach

MARIAGERFJORD:Sauerkraut, currywurst og Schnitzel mit das ganze molevitten skyllet ned med billige bajere og en stor bøvs.

Det er snak, de fleste kan forstå, og hvis man aktivt vil snakke og spise med, vil det være en fin ide at slå et smut omkring de store byer i Mariagerfjord Kommune søndag 5. maj, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Her lægger handelsstandsforeningerne i samarbejde med brandingsgruppen ”Noget for livet” på dagen op til omvendt grænsehandel.

Ud over de tyske specialiteter i pølsevogne, grillbarer og restauranter håber planlæggerne også at kunne indsætte ”Æ spritter” på fjorden. Altså en form for spritbåd som i de gode gamle dage vuggede i det syddanske farvand mellem Kollund og Flensborg.

I butikkerne skal kunderne udfylde en eksporterklæring, hvori man lover, at man kun hjemtager købte varer. Eksporterklæringen er i virkeligheden en forklædt lodseddel hvor man kan være heldig at vinde et restaurationsbesøg.

På dagen vil der i øvrigt være grenze-kontrollen. 20 uniformerede personer vil sørge for, at alt forløber uden mere tumult end godt er.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.