Sauna med udsigt

Set fra Løkken By ligger Restaurant Strandpavillonen ikke ret godt. En stor grå betonklods helt ude i første klitrække. Det er ikke køn bygningskunst. Det er landskabelig voldtægt. Men inden for på spisestedet ligger den jo formidabelt. Sikke en udsigt man får. Sikke en solnedgang. Og sikke en varme, skulle jeg nok lige tilføje. Lokalet bliver saunaagtigt hedt her i sensommeren, hvis man sidder der om aftenen i solskin. Men vi valgte nu at blæse på det og i stedet nyde varmen og lade sveden tapdryppe. Den er jo sikkert snart forbi, så hver et solstrejf skal nydes i fulde drag. Også selv om man ender med at spise i suana. Vi tjekkede ind klokken 18:15 præcis uden at have bestilt bord. Og der var ikke et øje. Vi var i dette tilfælde Deres udsendte samt dennes 16-årige datter, der - på i hvert fald ét område - er usædvanligt godt opdraget: Hendes tunge er knivskarp. Også når der skal spises og smages på god mad. Siden hun var fire år har hendes farmand fået karakter for aftensmaden næsten hver aften. Ubønhørlige, skarpe, men sandelig også retfærdige karakterer. Vi endte med at være 15 gæster i alt, da vi et par timer tjekkede ud. Det var et publikum bestående af private gæster uden repræsentationskonto, som derfor også havde valgt et mere simpelt spisested, hvor det er fisken og ikke tegnebogen, der bliver flået. Spisekortet er enkelt og mest dansk. Vi kan i flæng nævne gode retter som rejecocktail, rødspættefilet, engelsk bøf, schnitzel med mere. Så her kan alle være med. Til gengæld var der dog heller ikke ting, som overraskede eller kildrede nysgerrigheden. Løgsuppe a la Cheminova Til forret valgte vi dybstegte rejer (59 kr.) til min medspiser og dagen suppe (49 kr.) til mig selv. Rejerne var bestemt ikke iklædt en beignet-dej ude i køkkenet umiddelbart inden friteringen. Deres tidligere liv inden frituren var levet dybfryseren, og deres kåbe af tyk dej var de blevet iklædt på en fabrik. De smagte glimrende, som sådan nogle skal, og de lå på en bund af salat og med en fed stribe karrydressing til. Det var i orden. Dagens suppe hed løgsuppe. At dømme efter mængden måtte dette være en kulinarisk specialitet, men sådan gik det ikke helt. Der var en umiskendelig smag af bouillonterning, men sandelig da også løg. I suppen var der smidt en håndfuld croutoner. Til 49 kroner var det ikke pengene værd. Det var for salt og kemikalieagtigt. Er opskriften hentet på Cheminova? Personligt mener jeg da også, at sundhedsmyndighederne i højere grad bør lukke en restaurant, hvis de finder bouillonterninger, end hvis der er spildt lidt mel henne i et hjørne! Til hovedretter havde vi valgt grillet, new zealandsk oksemørbrad (168 kr) og havkat-filet (158 kr.) med dagens grøntsag. Velstegt og velsmagende Kødet var totalt i orden. Velstegt og velsmagende. Fisken var også glimrende tilberedt og smagte godt. Men på udstyrssiden gik det galt: Der var præcis samme tilbehør til de to retter: En flækket gulerod, et stykke broccoli, et stykke blomkål, et forårsløg, der var bundet en kæk knude på samt rødvinssovs (der da vist også var monteret med lidt bouillonterning eller måske snarere soyasovs). Bevares. I orden, og vi forstår da også godt, at når stedet ikke er mere overrendt, er der grænse for, hvor mange forskellige slags tilbehør, man kan have gang i. Til kødet kunne man vælge mellem bagt kartoffel eller fritter, mens der var nye danske kartofler til fisken. Og nye danske kartofler, det lyder da i hvert fald af juni. I september ville jeg blot kalde dem danske kartofler. Til dessert valgte vi henholdsvis pandekager og chokoladekage. Begge dele til 59 kroner kuverten. Og igen: Præcis det samme tilbehør: To stykker vandmelon, to iskugler, druer, flødeskum, bær og frugt. Altså fuldstændigt ens. Den eneste forskel på de to tallerkner var det lille hjørne, hvor der lå henholdsvis to pandekager og to stykker kage. Pandekagerne var i orden og nystegte, mens chokoladekagen var genopvarmet og bar tydeligt præg af det. Her havde det helt klart været bedre at bage en tungere og federe kage og ikke genopvarme den, men servere den afsvalet. Restaurant Strandpavillonens chokoladekage var i hvert fald tør. Det hele blev skyllet ned med to colaer (20 kr), gratis Løkkenvand fra hanen og en halv flaske hvidvin. God husets vin På vinområdet var der blandt de halve flasker ikke noget at vælge blandt. Der var husets vin, som kom fra bourgogne (88 kr.). Og efter at den havde stået lidt tamt til forretten, så viste den sig at være formidabel til fisken. God fylde og flot duft. Det var ikke en generisk klassisk bourgogne (altså på chardonnay-druen), men en vin sammestukket af flere druetyper og muligvis også blå druer, der er presset, så de ikke afgiver farve. Som ledsager til fisk var denne vin ikke blot glimrende, men også ganske billig. Vi rundede af med cafe latte og cappuccino til 19 billige kroner koppen. Restaurant Strandpavillonen er såmænd et udmærket spisested. Vi kan i hvert fald ikke klage over hovedingredienserne i hovedretterne. Både fisk og kød var i orden, og mængderne var tillige rigelige. Men det bliver altså kedeligt at gå på restaurant og se, at der bliver skovlet præcis det samme på tallerkenen på den anden side af bordet, selv om der er tale om to forskellige retter. Lidt kreativitet havde hjulpet her. Prisen blev i alt 718 kroner. Vi kunne sagtens have valgt at bruge flere penge på drikkevarer, hvis vi havde været to voksne. Men vi kunne sandelig også have spist billigere. Ønsker man at spise med Løkkens bedste udsigt, kan det lade sig gøre året rundt. Der er - igen - kommet ny ejer på Restaurant Strandpavillonen, og han vil forsøge at holde åbent nogle timer omkring spisetid hver fredag og lørdag aften vinteren over. Vi giver to stjerner, men havde været tæt på de tre, hvis vi var blevet udsat for bare en lille smule overraskelser undervejs, eller hvis der havde været lidt mere variation i tilbehøret. For der er ingen tvivl om, at da vi kom til hovedretterne var såvel kød og fisk af god kvalitet og tilberedt professionelt og godt. Restaurant Strandpavillonen ligger på Norgesvej i Løkken. Den er i to etager, og udsigten er naturligvis flottest på øverste etage. Stedet plejer at lukke til efterårsferien, men vil nu forsøge om der er kunder nok til vinteråbent. Stedet er åbent fra ved 17-tiden og frem til 20-21 hver fredag og lørdag.