Savner grundlag for beslutning om asylpladser

Kommunalbestyrelsen udskød beslutning om flere midlertidige asylpladser

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:- Det er umuligt at tage stilling til noget som helst. Vi skal have noget konkret, så sagen skal tilbage til udvalget.

Sådan lød kommentaren fra Jens Kr. Yde (K), da Thisted Kommunalbestyrelse tirsdag med 23 stemmer mod tre fulgte et forslag fra Peter Sørensen (DF), formand for kommunens social og sundhedsudvalg, SSU, om at tage en sag om etablering af yderligere et par hundrede midlertidige asylpladser af dagsordenen.

Peter Sørensen havde selv begrundet ønsket med, at SSU ikke havde haft det fornødne grundlag for at træffe beslutning i sagen.

- Det er svært at beslutte noget, når sagens akter ikke er til stede, sagde udvalgsformanden.

Morten Bo Bertelsen (S) så modsat på sagen. Han understregede, at manglen på asylpladser gjorde det nødvendigt at træffe hurtige beslutninger.

- Det er et paradoks, at vi ikke har tid til at finde pladser til almindelige flygtninge, fordi vi har travlt med en teltlejr, sagde han med tanke på den teltlejr, som Udlændingestyrelsen har etableret hos Beredskabsstyrelsen på Simons Bakke. I øvrigt med Thisted Kommune som ansvarlig for driften.

Niels Jørgen Pedersen (V) understregede, at det er ”væsentligt at tage stilling på et ordentligt grundlag”.

- Men tiden løber, og nogen udefra ønsker en hurtig afklaring, sagde Arnold Larsen (S), og pegede på, at forvaltningen tidligere på måneden pegede på, at der i hele kommunen ”på forsvarlig vis kan etableres 200-300 ekstra pladser på 3-4 adresser”.

Social- og sundhedsudvalget ser på sagen om yderligere midlertidige asylpladser på sit møde 1. december.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.