Savner hensyn til ofrene og ikke krænkeren

Politiforbundets advokat beklager Datatilsynets afgørelse om omstridt register

Politiforbundet kan stadig sagsøge Det Sorte Register for freds- og æreskrænkelser. Foto: Torben Hansen <i>Lars Pauli</i>

Politiforbundet kan stadig sagsøge Det Sorte Register for freds- og æreskrænkelser. Foto: Torben Hansen Lars Pauli

NORDJYLLAND:Med sin afgørelse om, at Det Sorte Register ikke overtræder persondataloven, tager Datatilsynet mere hensyn til krænkeren end til ofrene.

Det mener advokat John Kahlke, der repræsenterer Politiforbundet, som sammen med Vesthimmerlands Kommune havde indbragt registret for Datatilsynet.
Det skriver NORDJYSKE Medier torsdag.

Hensyn til ytringsfrihed

Tilsynet siger i sin afgørelse, at selv om registret indsamler personlige oplysninger, så vejer hensyn til ytringsfriheden tungere.

Der er lagt vægt på, at hjemmesiden har forholdet mellem borger og myndighedspersoner som tema.
Samtidig er hjemmesiden er præget af subjektive meninger og værdiladede ytringer, og derfor må det være klart for brugerne, at der er tale om partsindlæg.

Underlig afgørelse

Men det falder ikke i god jord hos John Kahlke.

- Det er besynderligt. Hvis der blot er foretaget en ren registrering af ofrene, så er det i strid med loven. Men fordi det er ledsaget af ringeagtsytringer, så overtræder registreringen ikke persondataloven, da der så er tale om ytringsfrihed, undrer advokaten sig.
Han mener, tilsynet burde have taget hjemmesidens formål i betragtning.
- Det er jo blot en hadeside. Denne afgørelse giver alle mulighed for at oprette hadesider, mener John Kahlke.

Savner beskyttelse

Han peger på, at persondataloven er en beskyttelseslov, men har svært ved at se beskyttelsen af de personer, der mod deres vilje optræder på hjemmesiden.

- Der bliver taget mere hensyn til krænkeren end til ofrene. Datatilsynet ser det åbenbart ikke som deres opgave at være ofrenes vagthund, men vil hellere have så få restriktioner på nettet som muligt, siger John Kahlke.
Politiforbundet har stadig muligheden for at melde Det Sorte Register for at overtræde straffeloven ved at bringe freds- og æreskrænkelser.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.