Saxenhøjdrab: Beboer er fængslet på hospital

Uden at være til stede i retten er en 28-årig mand blevet varetægtsfængslet for drab på læge i Sakskøbing.

En mandlig beboer på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han er sigtet for drabet på en læge og for drabsforsøg mod en socialrådgiver og en anden beboer på forsorgshjemmet onsdag.

Dommeren i Nykøbing Falster slår fast, at der er begrundet mistanke mod den 28-årige mand.

Men i stedet for arresthuset sker frihedsberøvelsen på en psykiatrisk afdeling, oplyser anklageren i sagen, Kirstine Laustsen, til Ritzau.

Manden blev af betjente onsdag aften indlagt på en psykiatrisk afdeling, fordi han var tydeligt syg. Han kunne ikke afhøres.

I det øjeblik han er rask nok til at kunne blive afhørt, skal han fysisk fremstilles for en dommer og her have muligheden for at besvare spørgsmål.

Drabet skete med en køkkenkniv. Den afleverede han selv til andre ansatte efter det voldsomme angreb. Over for de ansatte og politiet erkendte den 28-årige mand, at han havde begået forbrydelsen, oplyser Ekstra Bladet, som er til stede i retten.

- Jeg har stukket en. Jeg ved godt, hvad jeg har gjort. Jeg er verdens enehersker, sagde den fængslede angiveligt til politiet, da han blev anholdt, ifølge Ekstra Bladet.

En socialassistent var angiveligt inde ved den 28-årige mand, da situationen spidsede til. Socialassistenten tilkaldte lægen og socialrådgiveren, som hurtigt kom til.

Socialassistenten gik ud og så ifølge Ekstra Bladet først socialrådgiveren komme ud, mens vedkommende holdt sig på halsen og maven. Socialrådgiveren sank sammen, og alt var kaos.

Lægen blev stukket adskillige gange i halsen og på kroppen og blev senere fundet ved indgangen. Den 69-årige læge havde været ansat på Saxenhøj i en årrække.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst