Saxo Bank-fyringer sker udenom fagforeningen

Finansforbundet har ikke forhandlet afskedigelser i Saxo Bank, som det ellers er kutyme, siger formanden.

Saxo Bank-fyringer sker udenom fagforeningen

Det kommer bag på de bankansattes fagforening, Finansforbundet, at 168 danske ansatte tirsdag har fået besked om, at de mister deres job i Saxo Bank.

For stik mod sædvane har fagforeningen ikke været taget med på råd op til fyringerne, som i alt løber op i 266 stillinger verden over.

- Det er meget usædvanligt, at vi ikke er med til at forhandle sådan en fyringsrunde. Vi ved ikke engang, at fyringsrunden bliver gennemført i dag, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet, til Ritzau.

Fagforeningen vil normalt blive inddraget blandt andet for at kunne koordinere den samlede beskæftigelsesindsats og få de berørte medarbejdere hjulpet videre.

- Det afspejler jo en vis form for manglende vilje til at indgå en dialog med os. Man kan have en følelse af, at fagligt arbejde bliver anset som et nødvendigt onde i Saxo Bank, siger formanden.

Han mener også, at det er "den særlige ånd i forhold til fagligt arbejde" i Saxo Bank, der har betydet, at ingen medarbejdere har ønsket at stille op som tillidsrepræsentant i banken.

Men interessen for fagligt arbejde er tilsyneladende helle ikke så stor blandt medarbejderne, hvor kun mellem 40 og 50 procent er organiseret i Finansforbundet mod normalt omring 80 procent i de andre danske banker.

Forbundet har indkaldt til et møde med Saxo Bank, og organisationen skal nu have skabt overblik over, hvor mange af organisationens medlemmer der har fået en fyreseddel i Saxo Bank.

Banken begrunder fyringsrunden med, at aktiviteten på finansmarkederne er den laveste i mange år. Virksomheden har i år til dato haft et resultat før skat på 190 millioner kroner.

- Vi er efterhånden desværre vant til, at det er hårde tider i den finansielle sektor i øjeblikket.

- Men selv om personaleomkostningerne mange steder ses igennem kritisk, må man alligevel forvente en grundlæggende respekt for medarbejderne, siger Kent Petersen.

Saxo Bank havde inden fyringsrunden omkring 1500 ansatte.

Uden for finansbranchen er Saxo Bank i høj grad kendt som sponsor for Bjarne Riis-cykelholdet, hvor man i dag er sponsor sammen med den russiske bank Tinkoff.

Desuden har stifterne bag Saxo Bank været aktive støtter bag partiet Liberal Alliance.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.