Cykelsport

Saxo Bank slås med Argos

Hollænderne favorit til World Tour-licens

Alberto Contador og Team Saxo-Tinkoff er i fare for at miste licensen tyil World Tour. Foto: Scanpix

Alberto Contador og Team Saxo-Tinkoff er i fare for at miste licensen tyil World Tour. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Team Saxo-Tinkoff er allerede begyndt at forberede sig på 2013-sæsonen, men måske kommer den ikke til at forme sig, som man havde tænkt.

Det danskejede cykelhold har endnu ikke fået World Tour-licens for den kommende sæson, og Bjarne Riis' mandskab er i overhængende fare for at blive forbigået.
I hvert fald hvis man skal tro den hollandske avis De Telegraaf. Den skriver, at der allerede er sat navn på to af de tre resterende licenser, og at Team Saxo-Tinkoff derfor må slås om den sidste af de 18 licenser.
Ifølge avisen er Lotto-Belisol og AG2R allerede blevet godkendt, og De Telegraaf skriver samtidig, at hollandske Argos-Shimano står foran danskerne i køen.
Derfor risikerer Team Saxo-Tinkoff ikke at kunne stille op til de største cykelløb i kalenderen. Holdet vil uden en licens være afhængig af en wildcard-invitation fra arrangørerne.
Når holdet trods Alberto Contadors sejr i Vueltaen ikke kan være sikker på at få licens, skyldes det, at spanierens mange World Tour-point ikke tæller i den sammenhæng, fordi han tidligere på året blev kendt skyldig i doping.
Det forventes, at den internationale cykelunion UCI træffer en afgørelse en af de nærmeste dage.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst