Scenen er klar til talenter fra Thy og Hannæs

Sydthy Erhvervs- og Uddannelsescenter og Thisted Musikskole arrangerer lørdag 13. marts "Scenen er klar - chancen er din!".

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Scenen er klar: Vinderen af konkurrencen får tilbudt en cd-prøveindspilning. Her viser Anders Vittrup, Bjørn Hansen og Leo Bjørnskov uddannelsescentrets nye mikserpult med 32 kanaler. Den bruges dog ikke til indspilninger, men i stedet for til live koncerter. Ved indspilninger bruges computerteknik. LAG og Velfærdsministeriet har været med til at finansiere mikserpulten.Foto: Peter Mørk

Alle talenter - i alle aldre og alle genrer inden for sang og musik - inviteres nu til "Scenen er klar - chancen er din!", som afvikles på Sydthy Erhvervs- og Uddannelsescenter i Hurup. Det er uddannelsescentret, som står bag initiativet i samarbejde med Thisted Musikskole og kapelmester Bjørn Hansen, Hurup. Anledningen er, at musikskolen er flyttet ind på uddannelsescentret, hvor der er etableret studier. Deltagerne deles op i tre aldersgrupper, nemlig under 12 år, mellem 13 og 18 år samt mellem 19 og 99 år, som det hedder i indbydelsen. Grupper må højest bestå af seks personer. Dommerkomiteen finder tre vindere i hver gruppe, som går videre til finalen, der afvikles næste dag, altså søndag 14. marts. Dommerkomiteen består af Leif Pedersen fra Esbjerg, Danmarks mest benyttede musikproducer, Rigo Nielsen fra MusikEvent, musikskoleleder Anders Vittrup og Kristian Ringgaard, Thisted, fra det lokale musikmiljø. Førstepræmien i finalen er 5000 kr. plus en cd-prøveindspilning, mens anden- og tredjepræmierne er hhv. 3000 kr. og 2000 kr. Sparekassen Limfjorden og firmaet MusikEvent er hovedsponsorer for talentkonkurrencen. - Vi har hele tiden talt om, at når studiet var færdigt, skulle vi markere det med en talentkonkurrence, fortæller kapelmester Bjørn Hansen, kendt fra Bjørn & Okay, som har været konsulent på studiet, og som også laver kurser for musikskolen i optagelser: - Jeg har jo en vis erfaring i og med, at jeg indspillede min første plade i 1968, "Du og jeg", fortæller Bjørn Hansen, som også har en vis erfaring med udvikling af musiktalenter: