Scharf: Danske soldater var mål for planlagt angreb

Tre mænd blev i 2012 mistænkt for at planlægge et terrorangreb. Nu sætter PET-chef mål på angrebet i ny bog.

Jakob Scharf Foto: Scanpix/Erik Refner

Jakob Scharf Foto: Scanpix/Erik Refner

Hjemvendte danske soldater var angiveligt målet for et terrorangreb, som tre mænd havde planlagt i 2012. Det fortæller den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) Jakob Scharf i bogen "Syv år for PET" ifølge DR.

De tre mænd blev aldrig dømt for terror. Derimod fik de en dom for ulovlig våbenbesiddelse. Under retssagen fremgik det, at en PET-agent var involveret i salget af skydevåben til mændene.

Umiddelbart efter de tre mænd blev anholdt i 2012, gav politiet udtryk for, at de mistænkte dem for at have planer om at begå terror. Myndighederne kunne dog ikke løfte bevisbyrden for denne anklage, som blev droppet.

Det er dog aldrig kommet frem, hvad myndighederne mente, de tre mænd havde udset sig som mål.

Den manglende dom til trods fortæller Jakob Scharf i bogen, at PET havde efterretninger om, at de tre mænd havde til hensigt at dræbe hjemvendte danske soldater fra Afghanistan.

DR sendte i september dokumentaren "Islamisk Stats Danske Soldater". Heri blev sagen fra 2012 gentaget. Ifølge DR-dokumentarens oplysninger er to af de tre mænd fra sagen senere blevet dræbt i kamp for Islamisk Stat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.