Schmeichel før albansk EM-gyser: Der er pres på os

Kasper Schmeichel ved ikke helt, hvad han skal forvente sig af Albanien i fredagens EM-kvalifikationskamp.

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel ved udmærket, at Danmark helst skal vinde fredag aften over Albanien for at komme til EM.

De to nationer har hver 10 point på andenpladsen i kvalifikationspuljen, der føres af Portugal med 12 point.

Schmeichel og co. bragte sig ellers tre point foran albanerne i juni, da Serbien blev nedlagt med 2-0 i København, men efterfølgende har Den Internationale Sportsdomstol, CAS, tildelt Albanien en 3-0-sejr efter en afbrudt udekamp mod Serbien.

- Det er klart, at der er pres på, efter at Albanien fik tildelt tre point og kom op på siden af os.

- Vi havde en god følelse, da vi i juni slog Serbien i Parken. Når det er sagt, så er presset ikke større, end det vi lægger på os selv; vi vil gerne kvalificere os til EM, siger Kasper Schmeichel.

Det står allerede før kampen klart, at Danmark må stille med en - i landsholdsregi - forholdsvis uprøvet venstreback mod Albanien. Det skyldes, at Nicolai Boilesen og Simon Poulsen har trukket sig med skader.

Det ventes, at Thomas Delaney, Riza Durmisi eller Daniel Wass overtager pladsen.

- Det er der ikke nogen på landsholdet, der bekymrer sig om, siger Schmeichel.

- Den, der skal spille pladsen, er udtaget til landsholdet, fordi han er en god spiller. Tingene er indøvet, og han vil have erfarne spillere rundt om sig. De kan hjælpe ham. Så det er ikke en stor udfordring, mener Leicester-målmanden.

For et år siden blev keeperen passeret en gang, da Danmark var på besøg i Albanien. Ni minutter før slutfløjt sikrede Lasse Vibe de danske gæster 1-1.

- Dernede havde de et skud i første halvleg, der blev rettet af, og det var ret irriterende, siger Schmeichel om albanernes scoring, hvor Simon Kjær uheldigt afrettede et albansk forsøg.

- Efter pausen havde jeg mere en sweeper-rolle.

Det er svært at sige, hvad jeg kan forvente fredag, men jeg skal være parat og agere ud fra, hvordan kampen forløber, fortæller Kasper Schmeichel.

Danmark og Albanien ligger side om side i EM-kvalifikationen med 10 point, men albanerne har spillet en kamp færre end danskerne. Portugal topper gruppen med 12 point.

To hold er sikret adgang til EM, mens nummer tre kan håbe på en EM-plads via playoff.

Fredagens kamp begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.