Fodboldlandsholdet

Schmeichel før debuten: Spilletid er det vigtigste

Den kommende debutant Kasper Schmeichel er i modsætning til sine målmandskonkurrenter varm og i kampform

Kasper Schmeichel før debut for landsholdet onsdag aften. Foto: Andrew Boyers/Scanpix

Kasper Schmeichel før debut for landsholdet onsdag aften. Foto: Andrew Boyers/Scanpix

KØBENHAVN:Når det danske landshold onsdag aften åbner landskampsåret i Makedonien, bliver det med en ny mand i det danske mål.

I modsætning til konkurrenterne Stephan Andersen og Anders Lindegaard har Kasper Schmeichel nemlig fast arbejde mellem målstængerne for sin klub, og derfor bliver det den 26-årige Leicester-spiller med det berømte efternavn, der starter i det danske mål.

- Jeg har prøvet at sidde på bænken, da jeg spillede for Manchester City. Det nød jeg ikke. Om lørdagen varmede jeg op, og så satte jeg mig ud på bænken. Der manglede noget, siger Kasper Schmeichel om sine konkurrenters situation.

- For mig personligt er spilletid det vigtigste. Om det så skal være i en lavere række, så må det blive det, lyder det fra Schmeichel.

Selv om han er ny i landsholdssammenhæng og står foran sin debut, er han langt fra en novice på de britiske fodboldbaner. Mere end 250 professionelle kampe for otte forskellige klubber i England og Skotland er det blevet til.

Og med mere end 30 kampe allerede nu i denne sæson, er han i modsætning til Stephan Andersen i Evian og Anders Lindegaard i Manchester United varm og i kampform. Landstræner Morten Olsen har da også allerede lovet, at Schmeichel spiller.

- Jeg har fået fortalt, at jeg får lov at vise, hvad jeg kan, og så må vi tage den derfra. Det er en åben konkurrence, og der er mange gode målmænd i det her land, siger Kasper Schmeichel før holdets træning i Parken mandag aften.

Som en følge af den manglende kamptræning har Olsen valgt at se helt bort fra EM-målmanden Stephan Andersen.

Så den danske målmandstrio mod Makedonien består af Schmeichel, Lindegaard og FC Nordsjællands Jesper Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.