Schurs højre hånd stopper i Dongs bestyrelse

Erhvervssværvægteren Lars Nørby Johansen genopstiller ikke til bestyrelsen i energiselskabet Dong.

Schurs højre hånd stopper i Dongs bestyrelse

Energiselskabet Dong Energy siger farvel til en af dansk erhvervslivs absolutte topnavne ved generalforsamlingen i april næste år.

Den mangeårige næstformand, 63-årige Lars Nørby Johansen, stopper efter at have siddet i bestyrelsen siden 1997. Han har siddet som næstformand siden 2001,

- Ved at melde det ud allerede nu, giver jeg ejerne god tid til at finde en anden, siger Lars Nørby Johansen i en pressemeddelelse.

- Det har været spændende og et stort privilegium at være en del af den fantastiske udvikling, som Dong Energy har været i gennem, men jeg har efterhånden aftjent min værnepligt, siger Lars Nørby Johansen.

Lars Nørby Johansen er uddannet cand.phil. og begyndte sin karriere som lektor i statskundskab ved Odense Universitet, hvor han også var forsker.

I slutningen af 1990'erne kom han til Falck, hvor han efter flere fusioner blev mangeårig koncernchef.

I dag er han bestyrelsesformand i Falck, Georg Jensen, William Demant Holding, Dansk Vækstkapital samt for Syddansk Universitet. Han er næstformand i Rockwool Fonden og bestyrelsesmedlem i blandt andet Codan.

Som næstformand i Dong var Lars Nørby Johansen senest i vælten, da han flankerede formand Fritz Schur i forbindelse med den kontroversielle fyring af direktør Anders Eldrup, der havde overskredet sine beføjelser.

I 2002 skrev Lars Nørby Johansen rapporten "Corporate Governance i Danmark - anbefalinger for god selskabsledelse i Danmark" på opdrag fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Rapporten beskriver, hvordan ledelsen i danske selskaber bør agere og opføre sig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst