Schurs højre hånd stopper i Dongs bestyrelse

Erhvervssværvægteren Lars Nørby Johansen genopstiller ikke

Lars Nørby Johansen mener, at han har aftjent sin værnepligt i Dong Energy.

Lars Nørby Johansen mener, at han har aftjent sin værnepligt i Dong Energy.

KØBENHAVN:Energiselskabet Dong Energy siger farvel til en af dansk erhvervslivs absolutte topnavne ved generalforsamlingen i april næste år.

Den mangeårige næstformand, 63-årige Lars Nørby Johansen, stopper efter at have siddet i bestyrelsen siden 1997. Han har siddet som næstformand siden 2001,

- Ved at melde det ud allerede nu giver jeg ejerne god tid til at finde en anden, siger Lars Nørby Johansen i en pressemeddelelse.

- Det har været spændende og et stort privilegium at være en del af den fantastiske udvikling, som Dong Energy har været i gennem, men jeg har efterhånden aftjent min værnepligt, siger Lars Nørby Johansen.

Lars Nørby Johansen er uddannet cand.phil. og begyndte sin karriere som lektor i statskundskab ved Odense Universitet, hvor han også var forsker.

I slutningen af 1990'erne kom han til Falck, hvor han efter flere fusioner blev mangeårig koncernchef.

I dag er han bestyrelsesformand i Falck, Georg Jensen, William Demant Holding, Dansk Vækstkapital samt for Syddansk Universitet. Han er næstformand i Rockwool Fonden og bestyrelsesmedlem i blandt andet Codan.

Som næstformand i Dong var Lars Nørby Johansen senest i vælten, da han flankerede formand Fritz Schur i forbindelse med den kontroversielle fyring af direktør Anders Eldrup, der havde overskredet sine beføjelser.

I 2002 skrev Lars Nørby Johansen rapporten "Corporate Governance i Danmark - anbefalinger for god selskabsledelse i Danmark" på opdrag fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Rapporten beskriver, hvordan ledelsen i danske selskaber bør agere og opføre sig./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.