Udland

Schweiz holder Mubarak-penge på køl

Schweiz vil ikke frigive over 4,6 milliarder kroner, der tilhører væltede diktatorer i Egypten og Tunesien.

Schweiz holder Mubarak-penge på køl

Myndighederne i Schweiz har besluttet at fortsætte indefrysningen af store beløb, som afsatte diktatorer i Egypten og Tunesien har sat ind på konti i Alpelandet.

Regeringen har besluttet, at de omkring 760 millioner schweiziske franc - godt 4,6 milliarder kroner - forbliver indefrosset i endnu tre år.

De mange penge blev første gang fastfrosset i 2011, da det, der dengang blev kaldt det arabiske forår, sprang ud i flere lande i Nordafrika og Mellemøsten.

Det var her, at folkelige opstande væltede berygtede diktatorer som Egyptens Hosni Mubarak og Tunesiens Zine el-Abidine Ben Ali.

Den schweiziske beslutning skulle hindre, at diktatorerne skulle trække de mange penge ud og så forsvinde, ligesom pengene med indefrysningen blev beskyttet mod at dem, der væltede de tidligere så stærke mænd, kunne rage dem til sig.

- Indefrysningen betyder, at værdier, der kan være erhvervet ulovligt, ikke skjules i andre finanscentre for dermed at hindre juridiske undersøgelser, siger regeringen i Schweiz.

Den schweiziske regering oplyser også, at den "tager den politiske overgang i de to lande i betragtning".

Det menes, at omkring 700 millioner franc tilhører Mubarak, der regerede Egypten i 30 år, inden han blev afsat, mens de sidste 60 millioner tilskrives Ben Ali, som havde magten i 23 år.

Regeringen i Schweiz oplyser, at myndighederne i begge arabiske lande har gjort fremskridt i arbejdet med at finde ud af, hvor de mange penge kommer fra.

Men der er ikke tilstrækkeligt med oplysninger endnu til at frigive de store summer.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.