Udland

Schweiziske soldater har trænet fransk angreb

Den schweiziske hær har trænet, hvad den skal gøre, hvis Frankrig sender sine soldater mod alpelandet.

Schweiziske soldater har trænet fransk angreb

Under træningsmanøvrer i august trænede hæren i Schweiz, hvad den skal gøre, hvis det store naboland Frankrig går til angreb på alpelandet.

Det skriver den schweiziske avis Matin Dimanche.

Der synes ellers ikke at være noget, der tyder på, at franske soldater er på vej mod Schweiz.

Men det var også et lidt andet scenarie, hæren i Schweiz trænede, siger Daniel Berger, kaptajn i en pansret brigade i Schweiz.

- Manøvren havde absolut ikke noget at gøre med Frankrig, som han siger.

Da militæret forberedte militærmanøvren i 2012, forestillede det sig ifølge avisen, at Frankrig var i store økonomiske problemer.

Euroen var brudt sammen og havde udløst socialt kaos i Frankrig, der blev delt op i en række regioner, mens økonomiske flygtninge forsøgte at komme til Schweiz.

En af disse regionale enheder havde så - på tegnebordet hos det schweiziske militær - besluttet sig for at angribe Schweiz for at få fat på penge, som regionen mente, at Schweiz havde stjålet.

Schweiz er berømt for sine love om bankhemmeligheder. Kritikere siger, at det har medført, at mange mennesker kan skjule deres formuer for hjemlige skattemyndigheder ved at sætte pengene i en bank i Schweiz.

Disse hemmelighedslove er dog ved at blive blødt op i takt med, at Frankrig, USA og andre lande optrapper kampen mod skatteunddragelse.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst