EMNER

Scleroseforeningens blæksprutte takker af

- Nu må yngre kræfter til, siger 63-årige Jørgen Færk, der blev involveret i foreningens arbejde, da hans hustru blev ramt for 10 år siden.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jørgen Færk anede i 1999 heller ikke, at han skulle vie sine kommende år for foreningsarbejdet i Scleroseforeningen. Men da hans hustru Ingrid fik konstateret sygdommen, var han ikke i tvivl.

Dissemineret Sklerose invaliderer. Nogle gange går det langsomt, andre gange går det frygteligt hurtigt. Ikke kun for den, der er ramt. Hele familien bliver berørt af sygdommen, der mestendels rammer kvinder. Det anslås, at ca. 10.000 danskere er ramt af sygdommen i svær eller mindre svær grad. Jørgen Færk anede i 1999 heller ikke, at han skulle vie sine kommende år for foreningsarbejdet i Scleroseforeningen. Men da hans hustru Ingrid fik konstateret sygdommen, var han ikke i tvivl. - Det har altid været en naturlig ting for mig, at man går ind, og forsøger at forbedre de vilkår, man lever under, siger han. Karrieren i foreningen fik da også hurtigt fart. - Jeg blev ret hurtigt amtskredsformand i Viborg Amt, da Ingrid fik konstateret sygdommen, siger den nu pensionerede lærer fra Tingstrup Skole. Siden har den stået på foreningsarbejdet indenfor foreningen. Mest kendt er den 63-årige Jørgen Færk, der i forbindelse med kommunalreformen blev formand for afdelingen i Thy-Mors, nok for indsamlingen af de gamle 25-øre og ikke mindst de årlige rap-om-kap seancer i Vilsund. Men nu er det slut som med formandsarbejdet. Til generalforsamlingen i marts 2010 går han af. - Jeg vil fortsat gøre en indsats i foreningen. Der er en potentiel efterfølger på banen. Han er fra Mors og midt i 40’erne. Det er ikke sikkert, at der et lignede emne om to år. Og så skal det jo ikke være de samme gamle, der klæber til posterne, siger Jørgen Færk.